Grote verslagenheid bij organisatie Steenbergen Live!

STEENBERGEN – Het nieuws dat tot 1 juni alle bijeenkomsten verboden worden vanwege de coronacrisis, is als een mokerslag aangekomen bij de organisatie van het festival Steenbergen Live!. Tot gisteravond had het team nog een sprankje hoop dat het feest op 22 mei door zou kunnen gaan, maar er gaat nu definitief een streep door het evenement wat voor velen het feestje van het jaar is.

“Natuurlijk weet je ergens wel dat het eraan zat te komen, maar je wil het gewoon niet geloven. Strengere maatregelen had ik wel verwacht, maar ineens hoor ik minister Grapperhaus het zinnetje over 1 juni zeggen. Mijn mond viel open en toen ontplofte mijn telefoon van de reacties. Het is een behoorlijke emotionele klap”, vertelt Erik Scherpenisse, een van de organisatoren.

Jaartje overslaan meest waarschijnlijke scenario

Behalve de emotionele klap, betekent het ook een financiële dreun voor de organisatie. Al maanden zijn ze bezig met de voorbereidingen voor het festival aan het Waterhoefke en natuurlijk zijn daar al kosten voor gemaakt. Ook zijn er in de voorverkoop al behoorlijk wat kaartjes verkocht. Over de afhandeling daarvan gaat de organisatie zo snel mogelijk een bericht naar buiten brengen.

“Vanavond zetten we als team alles op een rijtje. In feite zij er twee scenario’s: of we proberen het te verplaatsen naar het najaar, of we slaan dit jaar over. Verplaatsen is lastig, want de festivalkalender is dan al vrij vol, en wij hebben zowel Steenbergen Live! als Bassrulers die we dan ergens in een weekend kwijt moeten. Een jaartje overslaan ligt dus het meest voor de hand, maar het staat nog niet 100 procent vast.”

Kleine buffer

Vorig jaar was de vijfde editie van Steenbergen Live! goed voor zo’n 3000 bezoekers. Het evenement is binnen een paar jaar tijd uitgegroeid tot een grote publiekstrekker. “Gelukkig hebben we daarom wel een buffer opgebouwd, maar dat potje is niet oneindig. Ik hoor om me heen wel allerlei initiatieven ontstaan om ons te steunen net als al in de horeca gebeurt. Dat is natuurlijk van harte welkom, want alles wat er nu aan kosten op ons bordje terechtkomt, kunnen we niet investeren in de editie van volgend jaar. Want dit betekent niet het einde van Steenbergen Live!; daar gaan we ons 100 procent voor inzetten. De afhandeling hiervan zal alleen nog maanden in beslag nemen”, aldus Scherpenisse. 

Tekst: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl