Grote verbouwing op til bij Albert Heijn Achterberg

STEENBERGEN – ,,Op sommige dagen is de winkel gewoon te klein en onze klanten vragen om een steeds uitgebreider assortiment.’’ Het zijn de twee belangrijkste redenen voor Albert Heijn Achterberg om de supermarkt aan de Lindenburghlaan te gaan verbouwen, vergroten en vernieuwen. De werkzaamheden beginnen al in april/mei en zullen eind dit jaar klaar zijn.

Foto: Het toekomstige beeld van de achterzijde van de winkel, waar de meeste ruimte wordt gewonnen.

,,Door slim te bouwen, kunnen we in totaal 450 vierkante meter vloeroppervlakte toevoegen. We maken de zaak mooi vierkant. Met een totale winkelruimte van meer dan 1600 vierkante meter zijn we straks de grootste supermarkt van Steenbergen,’’ zegt eigenaar Martin Achterberg.

'Om onze klanten nóg beter van dienst te kunnen zijn'

Jaren van voorbereiding en goed overleg – met Albert Heijn, gemeente en omwonenden – zijn aan de uitbreiding voorafgegaan. Alle benodigde vergunningen zijn nu rond, dus acht de franchise-ondernemer de tijd rijp om de plannen wereldkundig te maken. ,,Vanaf nu komt er ook ‘verbouwingsnieuws’ op onze website en Facebookpagina te staan, zodat iedereen de werkzaamheden voortdurend kan volgen. Tips en suggesties zijn bovendien van harte welkom. We doen dit alles tenslotte om onze klanten nóg beter van dienst te kunnen zijn.’’

,,Verbouwen zonder overlast is onmogelijk, maar die gaan we uiteraard zo veel mogelijk beperken,’’ vervolgt Achterberg. Als de ruwbouw eenmaal klaar is, wordt de zaak overigens wel tien dagen volledig gesloten, om het interieur en de inrichting compleet te vernieuwen.

Terwijl enerzijds nieuwe ‘snufjes’ worden ingevoerd, zoals het zelfscannen met behulp van smartphones, wil Albert Heijn Achterberg ook een vertrouwde ontmoetingsplaats blijven. ,,De koffietafel zal dus zeker niet verdwijnen.’’ Hetzelfde geldt voor het servicepunt van Bol.com.

Duurzaamheidsslag

Achterberg wendt de verbouwing meteen aan om een flinke duurzaamheidsslag te maken. ,,We gaan de milieuvriendelijkste technieken toepassen, zoals het verwarmen van de winkel met de restwarmte van de koelinstallaties, in plaats van gas.’’ Een andere energiebesparende maatregel betreft het aanbrengen van verlichting conform de laatste technische ontwikkelingen.

Tegelijkertijd met de verbouwing van Albert Heijn Achterberg, ondergaat ook buurman Gall & Gall De Lindenburgh een metamorfose. De slijterij, eigendom van de ondernemers Harold van Kooperen en Guy Kuypers, wordt eveneens vergroot, helemaal vernieuwd en schuift iets op naar de rechterkant.

Foto: Ook de voorpui van het pand komt er (iets) anders uit te zien dan nu het geval is.