Grote Safari Sjoow werd beregezellig

NIEUW-VOSSEMEER – “Het was een fantastische middag. Echt heel bijzonder”, concludeert voorzitter Giscard van Tilburg van ’t Vosse-ol terugkijkend op de ‘Grote Safari Sjoow’ die vorige week zaterdagmiddag in De Vossenburcht werd gehouden. Tijdens deze Sjoow werd ook het jeugdgevolg gekozen.

“Dit jaar hadden we acht kandidaatjes voor het jeugdgevolg. Zij presenteerden zichzelf via een eigen act. Die bestond uit een dansje, tonpraten, een voordracht en er was bijvoorbeeld zelfs een kickboks oefening. Echt hartstikke leuk allemaal”, kijkt de voorzitter terug. Hij vertelt enthousiast over het nieuwe jeugdbandje ‘Vosmeers kabaol’ dat onder leiding van echtgenote Marianne staat en maar liefst een vijfentwintigtal kinderen telt.

Freek Vos op bezoek

Ook de bekende Freek Vos bezocht de Safari Sjoow. Met diverse stellingen teste hij de kennis van Boer Joene en vervolgens deden de dik zeventig kinderen mee met diverse safari spelletjes. Tot slot werd de nieuwe jeugdhofhouding bekend gemaakt. Daarin is Iris Zwagemaker prinsesje, heeft Qwynn Clarijs de rol van jeugdpliesie, is Thijmen Ter Horst het narretje en Elise van Tilburg het jeugdboerinneke. Zij werden door de grote hofhouding ingewijd en ondertekenden vervolgens hun contract.