Grote publiek moet Wolfrock nog vinden

STEENBERGEN – “Niet omdat het moet, maar omdat het kan.” Dat was zo’n beetje de achterliggende gedachte waarmee de mannen van rockband SU-85 amper twee maanden geleden begonnen met de organisatie van Wolfrock. Gisteravond kwamen alle inspanningen bij elkaar op de Markt in Steenbergen waar de eerste editie van het rockfestival plaatsvond.

De publieke belangstelling viel nog wat tegen maar op het hoogtepunt van de avond hadden toch zo’n honderd liefhebbers van het genre zich verzameld voor de podiumwagen. Vanwege enige geluidstechnische aanloopproblemen verzorgde de band Rocket Balloons een half uurtje later dan gepland de aftrap van het festival. Ondanks dat het aantal toeschouwers op dat moment nog wat onder de maat was, verzorgde de ‘een-man-en-twee-vrouwsformatie’ een volwassen optreden. De relaxte rock van de balloons vormde de opmaat naar het wat ruigere werk van de punkrockband March die volgde. Deze formatie toert op dit moment door Nederland ter promotie van debuutalbum ‘Stay Put’.

Afterparty

Wolfrock werd besloten door het organiserende SU-85 die voor het nodige rumoer zorgde. SU-85 is een eigenzinnig collectief van vier bevriende muzikanten uit Steenbergen en Nieuw-Vossemeer. Met zanger Michel Timmerman, gitarist Johan van Middendorp, bassist Leon Quintus en drummer Jordy van Treijen.

Na besluit van het festival trokken de rockers naar café Buddha’s voor de afterparty.