Grote opluchting: Bouwvergunning voor Grote Kerkstraat afgegeven

STEENBERGEN – Na dertien jaar heeft Dick Broekhuis er eindelijk vertrouwen in dat de verpauperde bende die al jaren het uitzicht vanuit zijn winkel in de Grote Kerkstraat bepaalt, wordt aangepakt. De eigenaar van het pand heeft zijn vergunning binnen en zal in april beginnen met de bouw. “Het is een mooie ontwikkeling voor alle partijen. Eindelijk komt er een einde aan het ellendebeeld,” aldus Broekhuis die zijn waardering uitspreekt voor wethouder Lepolder en de ambtenaren die de slepende kwestie vlot trokken.

Het pand aan de Grote Kerkstraat 14-16 was het afgelopen decennium opgeborgen in het laatje ‘hoofdpijndossiers’. Door allerlei oorzaken, waaronder een brand en een faillissement van de eigenaar, staat het gebouw er al jaren als een ruïne bij. Toen het vorig jaar middels een veilingverkoop in andere handen kwam, leek er schot in de zaak te komen. De constructie van het resterende pand was echter dusdanig slecht dat de gemeente de werkzaamheden onverantwoord achtte en een bouwstop afkondigde.

 Drie appartementen

De maanden daarop volgden vele overleggen die uiteindelijk leidden tot de vergunningverlening afgelopen maandag. “De gemeente heeft deze actieve rol op zich genomen vanuit de zorg voor een snel herstel van het straatbeeld,” aldus het persbericht van de gemeente.

Op de locatie verrijst een woonblok waarin drie appartementen gevestigd worden. In eerste instantie was er sprake van acht studio’s met horeca en winkels op de benedenverdieping. “Dat is dan wel weer jammer,” knipoogt Broekhuis.  “In plaat van 16 potentiële klanten, zijn het er nu maar 6.” De ondernemer haast zich om daaraan toe te voegen:  “Nee hoor, wat er nu komt is sowieso vijfhonderdduizend keer beter dan wat nu staat.”