Grote Jaarmarkt-expositie in de Gummaruskerk

STEENBERGEN – In de Gummaruskerk wordt van vrijdag 4 tot en met zondag 6 september de tweede grote Jaarmarkt-expositie van Kunstforum gehouden, met werken van zeven kunstenaars, onder wie Herman van der Meer uit Bergen op Zoom, de jongste zoon van de vroegere Steenbergse burgemeester Jan van der Meer. ,,Ik vind het een eer om op deze manier weer eens terug te keren naar mijn roots.’’

Herman van der Meer kwam als kind van anderhalf in Steenbergen wonen, toen zijn vader hier burgemeester werd. Hij bekleedde dit ambt van 1958 tot en met 1977. ,,Ik ben hier opgegroeid en bewaar volop goede herinneringen aan mijn jeugd in het Steenbergse. Aan carnaval, de Gummaruskerk en ijsbaan De Kruisbeek… Ik hoop en verwacht tijdens de expositie ook weer veel oude bekenden te mogen ontmoeten,’’ aldus de leerlingenbegeleider van De Steenspil in Halsteren.

Herman van der Meer stelt komend weekeinde zowel schilderijen als beeldhouwwerken tentoon. De overige deelnemers zijn Marion Steur (Utrecht, poëzie), Bart Ensing (Culemborg, sculpturen), Alex Kiefmeijer (Roosendaal, tekeningen en schilderijen), Liesbeth Meulman (Roosendaal, schilderijen), Pierrette Schoon (Bergen op Zoom, tekeningen en schilderijen), en Annie Wagemakers (Bergen op Zoom, schilderijen).

De expositie wordt vrijdagmiddag om twee uur officieel geopend door fotograaf Herman de Pagter uit Steenbergen. Publiek is dan van 15.00 tot 21.00 uur van harte welkom. Zaterdag zijn de openingstijden van 11.00 tot 16.30 uur en zondag van 12.00 tot 18.00 uur. Toegang gratis.

Kunstforum hoopt het bezoekersaantal van vorig jaar te overtreffen. Toen kwamen er zo'n drieduizend belangstellenden op de expositie af. ,,Meer dan verwacht,'' aldus Sandra Houtepen-Strong van de organisatie. ,,Maar het kunstbesef in Steenbergen groeit, gelukkig, nog steeds.''