Grote drukte bij tijdrit Kleine Tour

STEENBERGEN – Het was vanavond een drukte van belang in de Steenbergse binnenstad, waar voor de rennertjes van de Kleine Tour de tijdrit op het programma stond. Mathijs de Kok schreef na de sprint en de behendigheidsrit ook dit wedstrijdonderdeel op zijn naam en heeft de gele trui daardoor nu nog steviger om zijn schouders.

Op de tweede plaats eindigde Nick Krijnen en Wessel Testers, de nummer twee van het algemeen klassement, werd derde. Bij de meisjes is het ongemeen spannend. Emmelie de Kok behaalde evenals de twee voorgaande wedstrijden de derde plaats, dit keer moest Sanne Jongenelen haar meerdere erkennen in zusje Evi, die de tijdrit won. Sanne behield niettemin de leiding in het algemeen klassement, met slechts 21 punten voorsprong op Evi.

Larissa Castelijns ging vanavond naar huis met de witte trui, zij maakte de grootste sprong (17 plaatsen) in het algemeen klassement bij de meisjes. Jimmy Adriaansen kreeg de witte trui bij de jongens, hij steeg dankzij een goed optreden in de tijdrit maar liefst 19 plaatsen in de rangschikking.

De blauwe truien (meest gemiddelde prestatie) waren voor Britt Elzakkers en Maurice van Duijn. Joost Oostvogels kwam in de tijdrit ten val, waardoor bovendien de ketting van zijn fiets afliep. Dat was reden om hem de zwarte trui toe te kennen.

De ploegenklassement worden aangevoerd door Rabobank Zuidwest-Brabant en Sportshop Heshof, bij het etapperijden gaan Jolanda’s Pedicure Salon en Verkaart Bouwbedrijf aan kop.

Foto's Mark Koenraadt