Grote belangstelling voor geslaagde open dag Landgoed Arcadia

STEENBERGEN – Het slechte weer hield ettelijke duizenden belangstellenden gisteren niet tegen om een bezoek te brengen aan de grote Open Dag op Landgoed Arcadia, waarmee zodoende op succesvolle wijze een voorproefje werd gegeven op de recreatieve ontwikkelingen die initiatiefnemer Stephan Ardon daar voor ogen heeft.

De ondernemer had alles uit de kast getrokken om het publiek een uitgebreid en gevarieerd programma voor te schotelen, waaraan bovendien tal van (vooral lokale) verenigingen, organisaties en vrijwilligers op uiteenlopende manieren hun medewerking verleenden, om niet alleen het landgoed aan de Afgeslechtedijk maar heel Steenbergen eens goed op de kaart te zetten.

De vele bezoekers konden onder meer genieten van roofvogelshows, volop sport- en spelactiviteiten van bijvoorbeeld de volleybal- en de survival-afdeling van sv Diomedon, In4outdoor en Body Connect, optredens van o.a. popkoor The Sparrows, D'n Dweilberg, de Steenbergse Diva's en muziekvereniging Volharding, outdoor- en scoutingactiviteiten, kinderspelen, natuurlijke workshops, oldtimers, modelboten, kunstenaars, stands van o.a. de Stichting Bevrijdingsmonument Welberg, heemkundekring De Steenen Kamer, imkerij Landjuweel en wereldwinkel Wereldwijd. En niet te vergeten van de fraaie tuin zelf. Jong en oud kwamen ruimschoots aan hun trekken en ook de inwendige mens kwam niets tekort.

Stephan Ardon kon na afloop niet anders dan met een bijzonder tevreden gevoel terugkijken op het verloop van en de grote animo voor het evenement, waarvan hij samen met wethouder Petra Lepolder de officiële opening verrichte, door de vlaggen van de gemeente Steenbergen en Landgoed Arcadia in top te hijsen. ,,En dit is nog maar het begin van wat we hier allemaal van plan zijn en van de vele mogelijkheden die deze unieke locatie te bieden heeft,’’ stelde hij.

Foto's John Nijssen & Kim Huijsmans