Grootscheepse controle niet zonder resultaat

STEENBERGEN – Bij een grootscheepse controle-actie van de politie, Belastingdienst, BPM motorrijtuigenbelasting en (voor het eerst ook) het  intergemeentelijke belastingsamenwerkingsverband Brabantse Wal, is gisteravond beslag gelegd op maar liefst tien auto’s, waarvan er vier meteen werden weggetakeld. Ook werd een bedrag van ruim 14.000 euro aan openstaande boetes geïnd.

De eigenaren van negen auto’s met een buitenlands kenteken ontvingen een naheffing van 1500 euro per auto. De bestuurder van een auto waarop zogenoemde handelaars-kentekenplaten zaten, kreeg een bekeuring van 800 euro.

Verder trof de politie negen ‘bekenden’ aan op het gebied van woninginbraken, overvallen en/of straatroven. Zij werden uitgebreid gecontroleerd en één van deze personen werd meegenomen naar het bureau, omdat hij nog DNA moest afstaan.

Tot slot deelden agenten nog twee bekeuring uit voor het rijden zonder helm en het rijden met valse kentekenplaten.

Alles bij elkaar werden bij de actie, die zich hoofdzakelijk afspeelde op de Zeelandweg Oost (maar er reed ook een onherkenbare politie-auto met speciale camera rond), 2500 kentekens gecontroleerd.