Groot(s) circusfeest op de Maria Regina

STEENBERGEN – Alle leerlingen van de Maria Regina ontpopten zich vandaag tot ware artiesten tijdens de circusdag die op de basisschool werd gehouden. Eregasten van de voorstelling op het schoolplein waren twee zilveren onderwijsjubilarissen, Geke Hallema en Conny Spitters, en de afscheidnemende (kleuter)juf Anny Verkouter.

De circusdag gold als alternatief voor het schoolreisje van dit jaar, dat doelbewust is verzet naar het begin van het nieuwe schooljaar, om het groepsproces van de kinderen te bevorderen.

Onder leiding van de medewerkers van Circus Tadaa, dat circusdagen verzorgd op scholen, festivals e.d., werd er vanmorgen eerst flink geoefend op de verschillende acts. Hierbij werden alle groepen lekker door elkaar gehusseld.

Na de lunch mocht het hooggeëerde publiek plaatsnemen rondom de piste, om de vaardigheden van de geheel in stijl verklede en geschminkte kids vol bewondering te aanschouwen. Als volleerde goochelaars, jongleurs, trapezewerkers, clowns en acrobaten gaven zij een dijk van een voortelling ten beste, waarbij het applaus dan ook niet van de lucht was.

Foto’s Tiny van Tillo en John Nijssen©KijkopSteenbergen.nl