Groot Steenbergen Cup verplaatst van SC Welberg naar Divo

WELBERG/DINTELOORD – Het eerste toernooi om de Groot Steenbergen Cup, dat medio augustus wordt gespeeld door de eerste elftallen van alle voetbalclubs uit de gemeente Steenbergen, kan niet op het nieuwe sportpark van SC Welberg worden afgewerkt.

De oranjewitten zouden als gastheer fungeren, juist om hun nieuwe accommodatie aan de Hoogstraat in te wijden. De kantine en de kleedgebouwen zijn echter, ondanks de vele inspanningen van een grote groep vrijwilligers, niet op tijd klaar.

,,Vervelend, maar het is niet anders. We hebben onze uiterste best gedaan,’’ zegt SC Welberg-voorzitter Rien Bartels. Het is volgens hem nog maar de vraag of het clubgebouw bij aanvang van de competitie, begin september, wel helemaal gebruiksklaar zal zijn. ,,We hopen uiteraard van wel, maar het zou nog een paar weken later kunnen worden.’’

Indien noodzakelijk, valt SC Welberg zo lang nog even terug op de kleedkamers en de ‘kantine’ in gemeenschapshuis De Vaert. De velden op het nieuwe sportpark kunnen hoe dan ook worden bespeeld.

Het toernooi om de Groot Steenbergen Cup, dat van dinsdag 13 tot en met zaterdag 17 augustus op de kalender staat, is verplaatst naar het voetbalcomplex in Dinteloord. Bartels: ,,Gelukkig heeft Divo zich bereid verklaard de organisatie van ons over te nemen.’’