Groot deel van Steenbergen e.o. vanmorgen vroeg zonder water

STEENBERGEN – Een korte storing bij het waterproductiebedrijf in Wouw heeft er voor gezorgd dat veel huishouden in, voor zover bekend in ieder geval Steenbergen, Welberg en Nieuw-Vossemeer, het vanmorgen vroeg zonder stromend water moesten stellen. Ondertussen is de watertoevoer op de meeste plaatsen weer op gang gekomen. Over de oorzaak van het probleem tasten ze bij Brabant Water nog in het duister.

,,Er is slechts sprake van een korte onderbreking geweest bij het waterproductiebedrijf in Wouw, maar daardoor ontstaan zogenoemde drukstoten in het net en dat  heeft helaas een groot effect op de watertoevoer voor de aangesloten klanten ,’’ zo laat een woordvoerster van Brabant Water desgevraagd weten.

De waterlevering is volgens haar vrijwel meteen weer op gang gekomen; het duurt dan echter wel even voordat er bij iedereen weer water uit de kraan stroomt. De problemen zijn naar schatting omstreeks zes uur vanmorgen ontstaan. Vanaf dat moment stond de storingstelefoon bij Brabant Water roodgloeiend. Sterker nog: de lijn raakte al snel overbelast, met als gevolg dat het waterleidingbedrijf onbereikbaar werd.