“Groningse taferelen langs de Oude Heijdijk

STEENBERGEN – “Het is toch van den zotte. ’s Ochtends om een uur of vijf begint het al. Vanaf dat moment denderen hier de vrachtauto’s en andere zware voertuigen voorbij. Ze rijden veel te hard en daardoor lig ik te schudden in mijn bed. Het servies in de kast staat te dansen. En wat het ergste is, mijn huis heeft hier onder te lijden. Ik krijg scheuren in de muren. Het lijkt hier wel op Groningen, waar de mensen schade krijgen door al die aardbevingen. Gemeente Steenbergen zegt niets te kunnen en willen doen”.

Bewoonster Annemiek Schuttelaar is boos. “Mijn huis gaat naar de knoppen. Ik heb een deskundige hiernaar laten kijken, maar die zegt dat reparatie weinig zinvol is, omdat er steeds nieuwe scheuren zullen ontstaan. Dat betekent een forse waardevermindering van mijn woning. Los van het feit dat het heel onaangenaam is. Voormalig wethouder Cors Zijlmans beloofde met een onafhankelijk deskundige hier naar te zullen kijken. Huidig wethouder Wilma Baartmans is met zo’n deskundige hier langs geweest. Het probleem wordt onderkend, maar er wordt niets gedaan. Een wegversmalling hier ter plaatse, net als elders op de dijk zou hier niet kunnen omdat fietsers er last van zouden hebben”, zegt de bewoonster verontwaardigd en ook wanhopig.

Smiley

“Ik heb een gesprek aangevraagd met de burgemeester – die zegt immers met alle burgers in contact te willen zijn – maar ik krijg – weliswaar niet van hem zelf – te horen ‘dat de burgemeester niet met individuele burgers in gesprek gaat’.
Er is voorgesteld om hier een ‘smiley’ te plaatsen, maar ik heb geen geloof in het effect daarvan. De hardrijders blijven hard rijden, de automobilisten die er rekening mee houden temperen toch al hun snelheid”.
Bewoonster Schuttelaar stapte naar de krant. In de hoop dat aandacht voor haar probleem wellicht een oplossing kan bieden.

Door: Peter Vermeulen