Grondige aanpak van team achter De Watertoren belooft goede toekomst

STEENBERGEN – Het blijft spannend, maar ze hebben er alle vertrouwen in dat hun nieuwe restaurant De Watertoren succesvol zal zijn. Aan de voorbereidingen zal het zeker niet liggen, die zijn er in ruime mate geweest, al heeft het de nodige zweetdruppeltjes gekost. Zaterdag 2 juni gaat het restaurant open, na een drukbezochte receptie die woensdagavond plaatsvond. “Er zijn al reserveringen voor ons restaurant en een aantal bruiloften en partijen staan reeds gepland. We hebben overigens al drie feesten verzorgd in de feestzaal die achter het restaurant ligt”, zo laat Yolanda Kools weten. Alle positieve reacties geven vertrouwen voor een goede toekomst.

De afgelopen bijna zes jaar bouwden Yolanda en Carlo Kool met hun dochter Serina en schoonzoon Lars Hoogheim een uitstekende naam op in dorpsherberg De Sterke Duvel in Nieuw-Vossemeer. Hun restaurant groeide daar in faam, het bleek ook een goed adres voor bruiloften en partijen en er was goede afname van het cateringbedrijf. Toen het pand vacant kwam, waarin eerder restaurant La Famiglia, daarvoor la Frairie en vroeger café De Watertoren waren gevestigd, werd de knoop doorgehakt en besloot het viertal hun activiteiten vanuit de Nassaulaan te gaan voortzetten. Per 1 januari kregen ze de sleutel en er volgden vijf maanden van stevige voorbereiding.

Van het een kwam het ander

“Arco Kraak maakte het ontwerp en wij vonden een aantal ons bekende bouwvakkers uit Nieuw-Vossemeer bereid om gezamenlijk de verbouwing te klaren. Het interieur is bedacht door Karin Styling in samenspraak met Arco Kraak en Mirjam Looijen van Qwiebus bedacht tal van ornamenten en andere zaken. Wij zelf hebben natuurlijk ook onze inbreng gehad. Het is al bij al een grote klus geworden, van het een kwam het ander. Maar nu het einde van de verbouwing nadert zien we dat het mooi is geworden”, vertelt Yolanda bescheiden, maar ook enthousiast.

Achter de schermen

Het restaurant heeft de mogelijkheid van 100 couverts, het terras buiten geeft plaats aan 80 zitplaatsen en de feestzaal is geschikt voor 120 gasten. “Serina is de gastvrouw, Lars is chef kok en Carlo en ik zijn wat we noemen ‘ADS’, dat staat voor ‘Achter De Schermen’. We zullen zo nodig overigens ook voor de schermen nog wel bijspringen hoor, maar Carlo en ik doen de catering. Carlo is slager, hij zorgt voor een uitstekende kwaliteit vlees en ikzelf heb nog tal van andere taken, waaronder de administratie”, zo ligt Yolanda toe.

Bevalling

Tussen alle werkzaamheden door beviel Serina van haar tweede kind. Dochter Maud kwam eind april ter wereld, twee weken vroeger dan gepland. “We moesten in allerijl nog de wieg en andere spulletjes hier uit de woning boven het restaurant halen. Maud is nog op Nieuw-Vossemeer geboren en verhuisde met zusje Evi, moeder Serina en vader Lars naar Steenbergen”.
De periode in Vossemeer is nu afgesloten. “We hadden een prachtig afscheidsfeest”.
In Steenbergen wil het viertal met de helpende handen van diverse anderen er voor zorgen dat De Watertoren een uitstekende naam krijgt. “We houden het gezellig dorpse karakter met prettige gastvrijheid en we zullen laagdrempelig zijn met een uitstekende kwaliteit voor schappelijke prijzen. Overigens hebben we van een aantal verenigingen al de vraag gekregen of ze straks wellicht bij ons terecht kunnen. Van Cameleon is het al zeker dat zij naar de Watertoren komen”.

Foto: van links naar rechts: Lars en Serina Hoogheim, Yolanda en Carlo Kools voor hun nieuwe restaurant De Watertoren, dat vanaf zaterdag geopend is.
Foto: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant

Door: Peter Vermeulen