Groeten uit… Steenbergen

STEENBERGEN – Op een dag als vandaag kun je bijna nergens beter zijn dan in het zwembad van Steenbergen. De Meermin stroomde dan ook vol met zo’n 1300 bezoekers, waardoor het seizoentotaal voorlopig op 35.000 is gekomen, aldus badmeester Leo Holierhoek.

,,Als het mooie weer nog een paar weken aanhoudt, moet het zeker haalbaar zijn om de 50.000 dit jaar te halen. We hadden van tevoren gehoopt op 60.000, maar daarvoor was het voorjaar helaas veel te slecht.’’

Vandaag had het nog drukker kunnen zijn, ware het niet dat enkele honderden potentiële badgasten betrokken zijn bij de Kleine Tour. ,,Zoals iedereen dragen ook wij de Kleine Tour natuurlijk een warm hart toe,’’ stelt Holierhoek, die voordat de poorten vandaag opengingen op zo’n achthonderd zwemliefhebbers had gerekend. Dat werden er dus toch nog beduidend meer.

Vanaf komende maandag staat De Meermin in het teken van de jaarlijkse activiteitenweek, met o.a. een knutselmiddag, sport- en spelmiddag, ‘Blij dat ik drijf’, een disco in het ondiepe bad en een zwemloop.

Van maandag tot en met vrijdag staat bovendien de zwemvierdaagse op het programma, dagelijks van 18.00 tot 20.00 uur. Zondag 11 augustus voltrekt zich in het Steenbergse openluchtzwembad de ploegenmarathon  ‘Zesmin’.

Voor nadere inlichtingen over de vele activiteiten: http://www.zwembadaquadintel-meermin.nl

Wie De Meermin wil steunen bij de verkiezing ‘Zwembad van het Jaar 2013’ kan surfen naar http://www.zwembadvanhetjaar.nl. ,,We staan op dit moment tweede van Noord-Brabant,’’ weet Holierhoek te vertellen. Stemmen is nog mogelijk tot en met 16 augustus.

De gemeente Steenbergen zet hoog in op recreatie en toerisme.

De kernen Steenbergen, Dinteloord, Kruisland, Nieuw-Vossemeer, Welberg en De Heen hebben dan ook meer dan genoeg te bieden voor liefhebbers van water(sport), bos, polders, natuurschoon, musea, fietsen, wandelen en bezienswaardigheden, zoals de vele kerken en monumenten.

Rust en ruimte in overvloed, dichtbij huis, wat wil een mens nog meer?

KijkopSteenbergen.nl laat de resterende vakantieperiode elke dag met ‘Groeten uit…’  zien hoe hier zoal vakantie wordt gehouden en hoe mooi de gemeente Steenbergen is.

We kijken zelf goed rond, maar uw bijdragen en tips zijn ook van harte welkom!