Groeten uit… Kruisland

KRUISLAND – Een welhaast idyllische plek is het, visstek ’t Haantje in Kruisland. Waar de Brugweg overgaat in de Boonhil, daar kunt u dit mooie stukje Steenbergen vinden. Ook voor wandel- en fietsliefhebbers een uitgelezen recreatiegebied.

De Dorpsraad Kruisland en hengelsportvereniging De Kruisweel hebben de locatie vorig jaar, met steun van o.a. de gemeente, waterschap Brabantse Delta en Sportvisserij Nederland, een nóg fraaier aanzien gegeven. Kruislander Arjan Rockx is het met die constatering in ieder geval roerend eens.

,,Ik kwam hier voor die tijd ook al wel visser, maar onder meer dankzij de steiger, is het met name voor kinderen veel veiliger geworden.’’ Arjan heeft z’n hengel dan ook uitgegooid, in het gezelschap van zijn vader Ad en de (klein)kinderen Jermo en Esmée. Alle vier genieten ze met volle teugen van dit gezamenlijke uitje. Uit de Beek, de watergang die door (buurtschap) ’t Haantje stroomt, hebben ze al een paar visjes boven gehaald.

 Arjan beaamt de schoonheid van de visstek. ,,Mijn moeder kwam net langs en zei het ook nog: je kunt wel ver weg op vakantie gaan, maar zeker bij mooi weer is het in onze omgeving al prachtig genoeg.’’

De gemeente Steenbergen zet hoog in op recreatie en toerisme.

De kernen Steenbergen, Dinteloord, Kruisland, Nieuw-Vossemeer, Welberg en De Heen hebben dan ook meer dan genoeg te bieden voor liefhebbers van water(sport), bos, polders, natuurschoon, musea, fietsen, wandelen en bezienswaardigheden, zoals de vele kerken en monumenten.

Rust en ruimte in overvloed, dichtbij huis, wat wil een mens nog meer?

KijkopSteenbergen.nl laat deze vakantieperiode elke dag met ‘Groeten uit…’  zien hoe hier zoal vakantie wordt gehouden en hoe mooi de gemeente Steenbergen is.

We kijken zelf goed rond, maar uw bijdragen en tips zijn ook van harte welkom!