Groeten uit… De Heen

DE HEEN – Het pittoreske haventje van De Heen is ook weer zo’n pareltje in de waterrijke gemeente Steenbergen. De Heen heeft sowieso veel te bieden op toeristisch gebied.

Het Benedensas, met aan de kant van het Volkerak natuurgebied de Dintelse Gorzen, meerdere jachthavens, open zwemwater, het veelzijdige recreatiebedrijf Akkermans, camping- en chaletparc De Uitwijk, het gelijknamige pannenkoekenrestaurant met kinderboerderij en minigolf, prachtige polders en dijken om lekker over de fietsen en te wandelen, noem maar op.

De folder om toeristen van heinde en verre naar deze contreien te lokken is bij wijze van spreken in een handomdraai gevuld.

Piet Dam kent het gebied op zijn duimpje, hij is namelijk geboren en getogen in De Heen. Na ruim zestig jaar heeft hij zijn huis aan de Langeweg – vanwege privé-omstandigheden – niettemin verruild voor een woning in Roosendaal, maar hij keert wekelijks nog meermaals terug naar zijn roots.

Meestal om vanuit de havenkom te gaan varen over de Vliet, waar Dam de fervente visser graag mag vertoeven. Soms vangt ’ie er wel snoeken of snoekbaarzen van een meter lang. Hij beschouwt deze omgeving dan ook als het mooiste stukje van de gemeente Steenbergen en geef hem eens ongelijk.

De gemeente Steenbergen zet hoog in op recreatie en toerisme.

De kernen Steenbergen, Dinteloord, Kruisland, Nieuw-Vossemeer, Welberg en De Heen hebben dan ook meer dan genoeg te bieden voor liefhebbers van water(sport), bos, polders, natuurschoon, musea, fietsen, wandelen en bezienswaardigheden, zoals de vele kerken en monumenten.

Rust en ruimte in overvloed, dichtbij huis, wat wil een mens nog meer?

KijkopSteenbergen.nl laat deze vakantieperiode elke dag met ‘Groeten uit…’  zien hoe hier zoal vakantie wordt gehouden en hoe mooi de gemeente Steenbergen is.

We kijken zelf goed rond, maar uw bijdragen en tips zijn ook van harte welkom!