Groeten uit…

NIEUW-VOSSEMEER – De vraag is of veel inwoners van de gemeente Steenbergen wel weten hoe dicht in de buurt zij naar het strand kunnen.

Het is nog net geen ‘Steenbergen aan Zee’, maar wie dezer dagen verkoeling zoekt, kan in ieder geval prima terecht bij natuurbad De Eendracht, aan de Veerweg in Nieuw-Vossemeer. Dat is voor twee euro per persoon, inclusief gebruik van stoelen en parasols, toegankelijk via camping Mattenburg.

Even de dijk over en je treft er een lekker strandje met speel- en zonneweide, en niet te vergeten een mooie ‘poel’ met heerlijk fris en schoon zoet water. Ideaal, want overzichtelijk en dus veilig, voor gezinnen met (kleine) kinderen.

Alle zwemliefhebbers en zonaanbidders zijn er uiteraard welkom. Uitbater Marc Tonissen van de camping, waar het natuurbad bij hoort, stelt dat de exploitatie weliswaar niet erg lonend is.

,,Maar voor onze gasten én alle mensen uit de omgeving, houden we het bad graag open. Ik zou ook meteen ruzie krijgen met m’n eigen kinderen als we het zouden sluiten, want die vermaken zich er bijna dag en nacht,’’ lacht hij, met de hartelijke groeten uit Nieuw-Vossemeer.

Op de foto zien we trouwens Michael (12) en Lisa Nederhoed (8) en Stephanie Kroes (10), allemaal afkomstig uit Den Haag. Zij verblijven deze zomer op camping Mattenburg.

De gemeente Steenbergen zet hoog in op recreatie en toerisme.

De kernen Steenbergen, Dinteloord, Kruisland, Nieuw-Vossemeer, Welberg en De Heen hebben dan ook meer dan genoeg te bieden voor liefhebbers van water(sport), bos, polders, natuurschoon, musea, fietsen, wandelen en bezienswaardigheden, zoals de vele kerken en monumenten.

Rust en ruimte in overvloed, dichtbij huis, wat wil een mens nog meer?

KijkopSteenbergen.nl laat de resterende vakantieperiode elke dag met ‘Groeten uit…’  zien hoe hier zoal vakantie wordt gehouden en hoe mooi de gemeente Steenbergen is.

We kijken zelf goed rond, maar uw bijdragen en tips zijn ook van harte welkom!