Groep jongeren houdt zich niet aan coronaregels: parkeerplaats verboden gebied

DINTELOORD – Gisteravond heeft burgemeester Van den Belt de parkeerplaats bij het sportpark tot verboden gebied verklaard vanwege jongeren die zich niet aan de regels rond de coronabestrijding hielden. “Indien nodig stellen we ook op andere plaatsen in onze gemeente een toegangsverbod in. Bijna iedereen doet zijn best om de crisis te bestrijden. Voor de kleine groep die dit niet doet geldt: tot hier en niet verder” , zo stelt de burgemeester. De parkeerplaats is tot nader order voor iedereen gesloten.

In Dinteloord kwam een groep jongeren bijeen ondanks het verbod dat hierop geldt. Ze zien de ernst van de corona crisis niet in en laten hun behoefte om elkaar te ontmoeten prevaleren boven het risico dat hiermee ontstaat. “Dit gedrag kunnen we onmogelijk tolereren. Gelukkig draagt het overgrote deel van onze inwoners zich voorbeeldig en hebben ook vrijwel alle winkeliers de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen. Helaas zijn er nog altijd mensen die het gevaar onderschatten of die gewoon niet willen inzien. Zo is met name gebleken op de parkeerplaats bij het sportpark in Dinteloord. Vooral jongeren moeten zich echt realiseren dat het nu geen tijd is om te feesten of samen rond te hangen”.

Desnoods forse boetes

Wanneer dat toch gebeurt wordt er opgetreden en zo nodig volgen forse boetes. “Aan alle ouders herhaal ik mijn dringende verzoek om ook hun kinderen hiervan bewust te maken. De anderhalve meter afstand is cruciaal om verdere verspreiding van dit dodelijke virus een halt toe te roepen bij alles wat je doet. Laten we elkaar ook blijven aanspreken op deze gezamenlijke verantwoordelijkheid, waaraan niemand zich mag onttrekken”.

Foto: de parkeerplaats bij het sportpark in Dinteloord is afgesloten.
foto: Hakim Tampoebolon ©2020