Groen licht voor kunstgras na doeltreffend gesprek

STEENBERGEN – Wat het Nederlands elftal de komende weken wel of niet presteert op de wereldkampioenschappen voetbal in Brazilië: bij vv Steenbergen kan de zomer sowieso niet meer kapot. Want de club kreeg vanavond van een unaniem positief gestemde gemeenteraad eindelijk groen licht om een kunstgrasveld aan te leggen. De blauwwitten die bij de vergadering aanwezig waren verkeerden meteen in juichstemming en ontvingen het langverwachte besluit met applaus.

Een week geleden hing de vlag er nog heel anders bij. Toen dreigden de coalitiepartijen Gewoon Lokaal!, VVD, D66, CDA en Steenbergen nog tegen het voorstel van burgemeester en wethouders te stemmen. Wethouder Cors Zijlmans drong daarom aan op een finale-gesprek tussen de fractievoorzitters en het bestuur van de vereniging.

Dat voltrok zich gisteravond in de kantine op het gemeentelijk sportpark aan de Seringenlaan. Volkspartij en PvdA hoefden niet meer over de streep te worden getrokken, zij hadden hun fiat al gegeven. ‘Aanvoerder’ Michel Lambers van de Volkspartij was blij dat ook alle andere spelers zich nu hadden laten overtuigen van het nut en de noodzaak van een kunstgrasveld voor vv Steenbergen.

Toekomstperspectief

Volgens de twijfelaars zaten er te veel risico’s aan de financiële vooruitzichten van de club, die zelf de helft van de realisatiekosten moet betalen. Maar dankzij het vurige pleidooi dat voorzitter John Freekenhorst en penningmeester Wim Roovers gisteravond hielden, hebben de politici alsnog het volste vertrouwen in de goede afloop.

De bestuursleden maakten er zogezegd een één-tweetje van en brachten het toekomstperspectief van de vereniging blijkbaar met zoveel passie over het voetlicht, dat alle zorgen bij de fractieleiders als sneeuw voor de zon zijn verdwenen. De visie op de inzet van de vrijwilligers, de groeimogelijkheden op het gebied van sponsoring en kantine-inkomsten, alsook de samenwerkingsplannen met andere clubs; de politiek verantwoordelijken vonden het allemaal even geweldig.

'De tweede Van Brienenoordbrug lag er veel sneller dan dit stukje plastic'

,,Gelukkig is de kogel nu door de kerk. Er moest echt een beslissing worden genomen. Nee is ook een antwoord, heb ik ze voorgehouden, maar langer wachten was absoluut geen optie meer,’’ reageerde een opgeluchte Freekenhorst. ,,We zijn hier maar liefst zes jaar mee bezig geweest. En dat voor ‘een stukje plastic’. De tweede Van Brienenoordbrug lag er in 2,5 jaar…’’

De voorzitter is ervan overtuigd dat het kunstgras de redding voor vv Steenbergen betekent. ,,Zonder een dergelijke voorziening is het een kwestie van ‘de laatste mag het licht uit doen’.

Snel aan de slag

Na het doeltreffende gesprek en de officiële instemming van de raad vanavond, kunnen de werkzaamheden voor het kunstgras op korte termijn van start.

Freekenhorst, die eerdaags overigens stopt als voorzitter: ,,De druk moet wel op de ketel, maar er kan snel geschakeld worden omdat we met een bouwteam gaan werken, bestaande uit mensen van onze vereniging, de gemeente en de aannemer.’’ De bedoeling is dat het kunstgrasveld er in september ligt.