Griezelig gezellige Kindervakantieweek

DINTELOORD – Het ‘spookt’ deze week flink in Dinteloord, waar voor de 43ste keer de Kindervakantieweek wordt gehouden, met tal van ‘griezelig gezellige’ activiteiten voor de jeugd van 4 t/m 13 jaar.

Dankzij de medewerking van de nieuwe eigenaar, de firma Kouters, kan de vertrouwde loods aan de Havenweg worden gebruikt voor het festijn, dat vijf dagen lang plezier biedt aan 140 kinderen die zich voor heel de week hebben  ingeschreven. Daarnaast zijn er ook nog kinderen die zich één of meerdere dagdelen lekker komen uitleven.

En dat gebeurt allemaal onder het motto ‘Spookslot KVW’ en dat is wel te zien ook aan de hutten die in de grote loods zijn verrezen. Er is niet alleen volop geknutseld, maar op het programma stond dinsdag bijvoorbeeld ook een ‘Griezel de griebus’-middag, die zich buiten voltrok, met o.a. een spinnenrace en ‘glibberen in de snotsmurrie’, oftewel een waterglijbaan.

Gisteren trokken de deelnemers erop uit: de kleintjes naar de Speeldernis in Rotterdam, de wat oudere kinderen naar Fort Sabina in Willemstad, voor een heuse spooktocht. Vandaag is het grote discofeest en morgen de afsluiting met een griezelbingo, prijsuitreiking en gezamenlijk frietjes eten. Ook moeten dan de hutten weer worden afgebroken.

,,Het is zoals elke keer weer echt de leukste week van het jaar,’’ stelt bestuurslid Elvira Vlamings tot haar genoegen vast. ,,We zijn heel blij dat de animo op peil blijft en dat er ook weer veel nieuwe, jonge kinderen zijn bijgekomen. Gelukkig hebben we onze vaste toplocatie kunnen behouden en kunnen we rekenen op de hulp van 23 vrijwilligers, zonder wie de Kindervakantieweek onmogelijk zou zijn.’’