Grèènzeloze leut tijdens Kanjerbal

STEENBERGEN – De polonaises vlogen je om de oren woensdagmiddag in café De Keuning. Voor de 25e keer werd het Kanjerbal gehouden; het carnavalsbal voor mensen met een verstandelijke beperking. Het werd een groot feest.

Met de opkomst van het grote en kleine gevolg in de zaal werd direct het Strienestadse karnavalslied van dit jaar ingezet. Er bleek al goed geoefend te zijn door de Bietboeren en Meerminnen, want er werd uit volle borst meegezongen: “De leut ken D’ier Gin Grèènze, plek zat vor iederéén!”

Dat laatste werd nog wel even spannend, want er waren een heleboel Kanjers naar het bal gekomen samen met hun enthousiaste begeleiders. Het werd dus een beetje proppen in De Keuning, maar dit zorgde alleen maar voor verhoging van de feestvreugde. De temperaturen binnen gingen ook de grens over; zo ongeveer naar tropische waarden. Om de vakantiesfeer compleet te maken mochten de bezoekers een stempel in hun carnavals-paspoort laten zetten. Aan het einde van alle pret hebben ze dan een boekje vol herinneringen aan een grèènzeloos leuke tijd.

Popsterren

Voor de nieuwe leden van het jeugdgevolg was het Kanjerbal extra spannend. Het was de eerste keer dat ze in actie mochten komen sinds hun benoeming op het Snorrekusbal van afgelopen zondag. Jaden Wouters als Jeugdprins, Luka Krijnen als Jantje Oorlog en Iris Beens als Deftig Floddertje stonden als ware popsterren voor een dolenthousiast publiek.

Samen met Prins Strienius V en de rest van het gevolg werd er volop gedweild alsof ze nooit anders hadden gedaan. Vaste dweilband Wa Gif Ut zorgde samen met zanger Marijn van Geel voor de leutige muzikale ondersteuning.

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl