Gratis op de foto in de oude Steenbergse fotowinkel

STEENBERGEN – De nostalgie druipt er, in positieve zin, van af: zaterdag 18 oktober gaat de voormalige winkel van de fotografen Van Mechelen en Verschuren nog één keertje open voor publiek en kan iedereen die dat wil zich daar gratis laten vereeuwigen.

Om dit mogelijk te maken, richt oud-studente Sarah Fisher van AKV St. Joost samen met tweedejaars fotografie-studenten van de Bredase kunstacademie een tijdelijke ‘pop-up studio’ in, zodat de fotozaak voor een paar uur als het ware weer tot leven komt.

Met deze activiteit wordt ook de (etalage)expositie afgesloten, waarmee ook de voorbije weken het omvangrijke negatieven-archief van Van Mechelen en Verschuren al aan de vergetelheid werd onttrokken.Dit alles met medewerking van Kunstforum, afdeling Steenbergen.

Nieuw archief van hedendaagse Steenbergenaren

Wethouder Cor van Geel en wethouder Petra Lepolder verrichten zaterdag om 13.00 uur de ‘heropening’ van de fotowinkel aan de Kaaistraat 41, die dan tot 17.00 uur voor het allerlaatst geopend zal zijn. Ook Rien van Mechelen, zoon van de vroegere fotograaf, en een deel van het oude archief zullen aanwezig zijn.

Dankzij de nieuwe (portret)foto’s die van de bezoekers worden gemaakt, ontstaat er tevens een nieuw archief van hedendaagse Steenbergenaren, die de foto’s vanaf aanstaande zondag allemaal terug kunnen zien op KijkopSteenbergen.nl

Wie zijn of haar originele foto gratis in een hoge resolutie – geschikt om af te (laten) drukken – wil ontvangen, kan vervolgens een mailtje sturen naar lisannevanhappen@gmail.com

De fotozaak in de tijd van Van Mechelen.