Gratis op de foto bij Benedensas in stijl van Merijntje Gijzen

DE HEEN – Vier enthousiaste (amateur)fotografen – Niek Perdaems, Thomas Weezenbeek, Els Helmons en Gidy Jansen – verzorgen morgen (zondag 25 mei) een ‘fotosessie’ op het Benedensas bij De Heen, waar iedereen die dat wil zich gratis op ouderwetse wijze kan laten vereeuwigen.

Dat gebeurt zogezegd in de stijl van Merijntje Gijzen, het beroemde personage van schrijver A.M. de Jong. Het verhaal over de jeugd van Merijntje Gijzen speelde zich af in het begin van de 20ste eeuw. Voor de televisieserie hierover, diende onder meer het Benedensas als ‘decor’. 

Wie alleen of met familie en vrienden op de foto wil, dient zich wel te hullen in toepasselijke kledij, zodat het beeld van vroeger ook echt wordt herschapen. Het staat mensen ook vrij om andere accessoires uit grootmoeders tijd mee te brengen. Visagiste Amira van Ballegooijen is desgewenst beschikbaar om degenen die op de foto gaan ‘op te maken’. En dweilband De Vosseblaozers uit Nieuw-Vossemeer omlijst Fotosas, zoals de activiteit heet, met vrolijke muziek.

Belangstellenden zijn vanaf 10.00 uur welkom en ontvangen naderhand een digitale kwaliteitskopie van de foto(’s). Om 11.45 uur, 12.00 uur en 12.15 uur hopen de fotografen zoveel mogelijk mensen bij elkaar te hebben, om verschillende groepsfoto’s te kunnen maken.