Gratis nestkastjes vliegen de deur van het gemeentehuis uit

STEENBERGEN – De gratis nestkastjes die de gemeente Steenbergen verstrekt, vinden gretig aftrek bij de bevolking. De bouwpakketjes vlogen vandaag de deur uit: welgeteld 519 inwoners maakten van de ‘aanbieding’ gebruik en dragen op deze manier hun steentje bij aan de verhoging van de biodiversiteit, oftewel meer variatie in flora en fauna.

Dat laatste is één van de speerpunten uit het gemeentelijke duurzaamheidsbeleid. Vandaar ook de uitgifte van de gratis nestkastjes, waarvan er veel meer ingekocht moesten worden dan van tevoren verwacht. Vandaag konden alle belangstellenden een exemplaar afhalen in het gemeentehuis.

,,De nestkastjes zijn wat mij betreft een ideale manier om duurzaamheid nog tastbaarder te maken, voor jong en oud. We kiezen er bewust voor om bouwpakketjes te verstrekken, die heel simpel in elkaar zijn te zetten, maar dan is de betrokkenheid meteen een stuk groter en wordt het een ‘familie-ding’,’’ stelde wethouder Leo Heijmans op voorhand.

,,Vaders, opa’s of moeders en oma’s natuurlijk, kunnen het nestkastje gereedmaken, kinderen en kleinkinderen geven het een verfje, en samen hangen ze het in de boom of op het balkon. En dan met z’n allen kijken hoe met name mussen, kool- en pimpelmeesjes zich komen nestelen. Leuk om te doen én goed voor de biodiversiteit, wat wil je nog meer?