Gratis inleveren verboden gewasbeschermingsmiddelen

STEENBERGEN – De gemeente stelt ondernemers en particulieren heel deze maand nog in de gelegenheid om de restanten van gewasbeschermingsmiddelen, waarvan het gebruik niet meer is toegestaan, gratis in te leveren bij de milieustraat.

De inzamelingsmogelijkheid vindt plaats op initiatief van de gemeente en waterschap Brabantse Delta, in samenwerking met de lokale afdeling van de boeren- en tuindersorganisatie ZLTO. Reden hiervoor is dat er in sloten en beken nog steeds verboden middelen worden aangetroffen.

Ook kunnen ondernemers, die vaak niet weten waar ze met de restanten van de producten moeten blijven, nu voorkomen dat zij in overtreding zijn op het moment dat zij controle krijgen. De gemeente Steenbergen kent overigens reeds de regeling dat er tot 50 kilo ‘klein gevaarlijk afval’ mag worden ingeleverd door bedrijven.

Bij de inzamelingsactie van deze maand geldt echter geen beperking van de hoeveelheid.
Wel worden de ingeleverde hoeveelheden geregistreerd, maar dat is louter voor de administratieve afhandeling, aldus de gemeente. Voor nadere informatie is de beheerder van de milieustraat aan de Van Andelstraat bereikbaar via (0167) 543354.