Gratis DigiD-cursus in de bibliotheek

STEENBERGEN- Bibliotheek Steenbergen verzorgt een cursus voor het werken met de DigiD en de digitale overheid. Dat gebeurt in vier bijeenkomsten op de woensdagen 25 maart, 1, 8 en 15 april tussen 10:00 en 12:00 uur.

De bibliotheek heeft ook een naam voor deze cursus bedacht: ‘Digisterker’. Cursisten leren hoe ze een DigiD kunnen aanvragen en vervolgens hoe ze deze kunnen gebruiken. Dat is zeker van belang, want steeds meer zaken bij de overheid worden digitaal geregeld. Bijvoorbeeld het aanvragen van huurtoeslag, het doorgeven van een verhuizing, aanvragen van een identiteitsbewijs, het zoeken naar werk en informatie aanvragen over de opbouw van de AOW.

Kleine groepen

Deelname aan de cursus die gegeven wordt door gecertificeerde docenten is gratis. Er wordt gewerkt in kleine groepen van maximaal zes personen. Cursisten hoeven geen lid van de bieb te zijn, maar dienen wel te beschikken over internet en een email-adres. Wie overigens moeite heeft met het internet kan overigens eerst de beginnerscursus ‘Klik en Tik’ bij de bibliotheek volgen.

Aanmelden

Voor meer informatie of aanmeldingen kunnen belangstellenden contact opnemen met Jacqueline Ooms, via een e-mailbericht naar: cursus@bibliotheekwb.nl o.v.v. Digisterker Steenbergen en met vermelding van naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum. Bellen kan ook:  telefoon 06 – 819 29 086.