Grastegels moeten parkeerproblemen bij SC Welberg verhelpen

WELBERG – Om de problematische parkeersituatie ter plekke te verbeteren, worden er grastegels gelegd in de berm ter hoogte van sportpark ’t Zandbaantje aan de Hoogstraat.

,,Met grastegels blijft het groen, maar je kunt er wel goed op parkeren,’’ stelt wethouder Cors Zijlmans, wetende dat het zeker bij slecht weer vaak een modderige bedoening is in de bermen van de Hoogstraat. Vooral wanneer op zaterdagmorgen de jeugdteams van SC Welberg op eigen veld in actie komen, of verzamelen om naar een uitwedstrijd te gaan, is het daar een drukte van belang. 

Het aantal leden van voetbalvereniging is sinds de overgang naar ’t Zandbaantje bovendien flink gegroeid. Al bij al werd de parkeerdruk en -overlast in de straat steeds groter. Eind vorig jaar vroeg D66 aan wethouder Zijlmans om dit probleem aan te pakken. Hij gaf toen aan reeds in overleg te zijn met de club. Volgens Zijlmans is het ook de bedoeling om een gedeeltelijk ‘dwarsliggende’ parkeerplaatsen aan te leggen, zodat er ook fysiek meer ruimte ontstaat om auto’s te parkeren. De werkzaamheden zullen op korte termijn worden uitgevoerd.