Gouwe Ouwe Hollandse Hits-bal van De Primurkus

STEENBERGEN – Muziek van blaaskapellen, zang van lokaal talent en als kers op de taart een mystery guest; ziedaar het afwisselende programma dat de Primurkus hebben samengesteld voor hun jaarlijkse ‘Gouwe Ouwe-bal’, dat morgenavond – zaterdag 30 januari – wordt gehouden bij Grand Café De Keuning aan de Wouwsestraat.

De Primurkus zagen zich vanwege het faillissement van Hotel Aarden genoodzaakt uit te kijken naar een andere locatie. ‘Van 2003 tot en met 2015 waren wij de huisband van Hotel Aarden, bij Peter en André, waar we op zondagmorgen ook onze repetities hielden. De koffie stond dan altijd voor ons klaar. Jammer dat we hier nu moeten stoppen’, zo laat het gezelschap weten.

Een alternatief lag niettemin voor de hand, doordat René de Koning vorig jaar na carnaval de gelederen van de dweilband kwam versterken. Hij opende onlangs met twee van zijn broers Grand Café De Keuning in het vroegere café Blauweind.

Het eerste carnavalsbal in hun nieuwe clubhuis heeft als titel ‘Gouwe Ouwe Hollandse Hits-bal’ meegekregen, waarbij de Steenbergse dj Christje Antonissen de muzikale omlijsting en de planning voor z’n rekening neemt en zonder enige twijfel ook zelf de microfoon ter hand zal nemen om zijn zangkunsten te vertonen.

Ook plaatsgenoot Peter Jongenelen, eigenaar van café Buddha’s op de Markt, heeft zich bereid getoond om te komen zingen. Daarnaast treden de bekende Steenbergse dweilbandjes voor het voetlicht, alsook de Pompeblaozers uit Kruisland en de Chicas, een dameskapel uit Prinsenbeek. Als klap op de vuurpijl wordt er dus ook nog een mystery guest verwacht.

Toegang tot het leutige spektakel is gratis, aanvang 20.00 uur, iedereen welkom.