Gouden ontvangst voor wereldkampioen Lyam Gorissen (9)

STEENBERGEN – Voor de 9-jarige Lyam Gorissen is momenteel alles goud wat er blinkt. Dit weekend werd de jeugdige Steenbergenaar met zijn streetdanceteam Pineapple Crew wereldkampioen in het Engelse Blackpool. Als reactie daarop trokken zijn buurt- en schoolgenoten alles uit de kast om hem vol in het zonnetje te zetten.

Het grasveld bij Duivenvoorde en Frankendal diende gisteren als openlucht-werkplaats. Tal van wijkgenoten gingen op de knieën om spandoeken te schilderen voor hun succesvolle buurjongen.  “We hadden gevraagd of ze misschien een spandoekje wilden maken,” vertellen ouders Michaela en Lars Gorissen, “maar toen we gisteravond laat thuiskwamen, wisten we niet wat we zagen. Alles hing vol. Het was zo leuk!”

Zus

De spandoeken waren overigens niet alleen voor ‘the champ’, maar ook voor zijn persoonlijke coach en zus Kyra (18) die bijna elkaar spettert van trots voor haar kleine broertje. Logisch, want niet alleen veroverde hij met zijn achtkoppige team het wereldkampioenschap, ook eindigde hij als helft van het duo Ayam op de vierde plaats. Een  topprestatie temeer omdat er maar liefst 49 (!) koppels meededen.

Kroon en krans

Na een heel kort nachtje, ging de pret vanmorgen gewoon door op basisschool Gummarus. “Lyam stond te springen bij het vooruitzicht dat hij naar school mocht,” aldus Michaela. “Hij hoopte dat hij langs de klassen zou mogen om zijn verhaal te vertellen.” ‘Mogen’ was eigenlijk meer ‘moeten’ want in alle klassen zaten de leerlingen al vol verwachting klaar om Lyam een warm welkom te heten. Voorzien van kroon en krans bracht hij iedere klas een bezoek. Daarmee was de ereronde nog niet ten einde. Op het schoolplein werd Lyam bovenop de tafeltennistafel gezet en toegezongen door de hele school. Ook kreeg hij uit handen van mede-leerlingen nog een zelfgemaakte beker (#vooronze hiphopkampioen).

Aanstaande vrijdag leest u het volledige verhaal van Lyam Gorissen in de huis-aan-huiseditie van de Steenbergse Courant.

Tekst: Dasja Abresch©KijkopSteenbergen

Foto’s: Thomas Weezenbeek & Dasja Abresch©KijkopSteenbergen