Golfvereniging De Heensche naar hoofdklasse

DE HEEN – Golfvereniging De Heensche debuteerde dit jaar met een gemengd team in de 1ste klasse C-clubs Mixed 18 holes van de NGF-competitie en is erin geslaagd haar doelstelling te bereiken, te weten het kampioenschap binnenhalen en promoveren naar de hoofdklasse.

Het succesvolle team bestaat uit Piet van de Linden, Stan Bouwman, Pawel Kowalski, Cor Willemse, Wim de Kievit, Betsy de Kock, Roel Op den Brouw, Rien van Mechelen en Jos Akkermans.

De laatste wedstrijd werd gespeeld in Bladel bij Het Achterste Hoef, waar De Heensche het kampioenschap veilig moest stellen. Zij stonden aan de leiding in het klassement, op de voet gevolgd door MOP uit Vught. Met 2 wedstrijdpunten voorsprong lukte het om met een winstpartij van 20-16 tegen Het Achterste Hoef de titel mee naar huis te nemen.

De Heensche zet deze positieve prestatie direct om in plannen voor het komende seizoen, zijnde het zich voorbereiden op vormbehoud middels trainingen en het mogelijk opstarten van een tweede team dat NGF-competitie gaat spelen. Het huidige golfteam werd klaargestoomd door de pro Derk Schut, die de spelers met raad en daad heeft bijgestaan.