Goede start Kleine Tour. Vandaag de Sprint en etappe via Essen

STEENBERGEN – Deze ochtend strijden de rennertjes in de Kleine Tour Steenbergen om de winst in de sprint die in de Van Gaverenlaan wordt gehouden. Twee aan twee sprinten de rennertjes naar de meet in de hoop dat ze de beste tijd kunnen laten klokken. Aan het einde van de ochtend wordt gestart in een etappe over een kleine 60 kilometer. Die gaat via Welberg, Moerstraten, Wouw, Wouwse Plantage naar Essen en voert vervolgens via Nispen, Roosendaal en Oud-Gastel terug naar Steenbergen.

Gistermiddag – maandagmiddag – startte de Kleine Tour met het uitreiken van de rugnummers bij het Cromwiel en namen de 216 rennertjes deel aan een puzzeltocht. ’s Avonds werd de tour officieel geopend en streden de ploegen om de beste plaatsen in de koppelkoers. Hier ging de ploeg van JVM bij de jongens met de eer strijken, gevolgd door Heijmans Uitzendorganisatie, Grond- en transportbedrijf A. van Tilburg, Fuji Imaging, Boekhandel Vermeulen, Rabobank Zuidwest-Brabant, Vuurwerkland Steenbergen, Van Gils Autoschadebedrijf, Jolanda’s Pedicure Salon en Glastuinbouw Steenbergen.

Bij de meisjes zegevierde Het Bakhuys, gevolgd door Auto Kar, Verbeek Boomkwekerijen, Brasserie Puur, Verkaart Bouwbedrijf, Madri Install Service, Kluswijs Steenbergen en Jumbo Steenbergen.
Loeka Kalf (JVM) en Kirsten de Jong (Het Bakhuys) rijden in het geel. Quin Kuipers (JVM) en Zoë Bolders (Het Bakhuys) dragen de witte trui en het blauwe tricot ging naar Dylan Kalf (JVM) en Isabel de Jong (Het Bakhuys).

Puzzeltocht

De WhatsApp puzzeltocht werd gewonnen door de ploeg van Boekhandel Vermeulen bij de jongens, terwijl de ploeg van Kluswijs Steenbergen bij de meisjes als eerste eindigde.
Morgen – woensdag – is de behendigheidsrit bij het Cromwiel gevolgd door een etappe richting Dinteloord via Willemstad en Kruisland weer naar Steenbergen.

[ tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant ]

Beelden bij dit artikel