Goede opbrengst ‘Rock for Kika’

WELBERG – Partycentrum de Duiventoren was zaterdagavond tot de nok toe gevuld met rockfans. Bands Dozz Banditozz en Down to Eleven stonden garant voor een heerlijk avondje rock klassiekers, elk op hun eigen manier. De organisatie van de avond was in handen van Leo Osseweijer, woonachtig op de Welberg en al jaren een fanatiek marathonloper voor het goede doel Kika.

De derde editie van Rock for Kika was een mijlpaal voor Osseweijer, want de teller kwam die avond op 120.000 ingezamelde euro’s voor het goede doel. “Ik ben al sinds 2012 bezig met geld inzamelen voor organisatie Kika (kinderen kankervrij). Door de kaartverkoop van deze benefietavond en de loterij kom ik op de 120.000 euro, fantastisch natuurlijk.”

Die enorme opbrengst heeft natuurlijk de nodige inspanning gekost. In de afgelopen anderhalf jaar liep de Welbergenaar maar liefst vijf marathons om geld in te zamelen voor het goede doel. Voor 2018 staat er wel een hele bijzondere uitdaging op het programma.

“In China ga ik de ‘Great Wall’ lopen. Dat is een marathon waarvan het parcours deels over de Chinese muur loopt en waar ik maar liefst 5164 treden op moet lopen. Daar ben ik nu al specifiek voor aan het trainen en de marathon van Rotterdam gebruik ik als opwarmertje”, vertelt Osseweijer.

Behalve een uitstekende fysieke conditie moet er voor deelname aan deze marathon 7500 euro aan sponsorgeld worden opgehaald. Daar heeft Rock for Kika een aardig steentje aan bijgedragen. En de goed gevulde zaal van de Duiventoren liet zien dat Leo Osseweijer inmiddels een grote achterban heeft die hem steunt in al zijn activiteiten voor het goede doel.

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl