Goede deelname aan Steenbergse Avondzwemvierdaagse

STEENBERGEN – Niet minder dan 137 deelnemers doken vanaf dinsdagavond in het prettig verwarmde water van zwembad De Meermin voor de jaarlijkse avondzwemvierdaagse. Tot en met vanavond wordt stevig doorgezwommen en op deze avond ontvangen de deelnemers hun verdiende medaille.
Zondag 23 augustus wordt tussen 11:00 en 17:00 uur de zwemmarathon Zesmin gehouden. Daarin komen 11 teams van zes tot acht deelnemers in het water.

Badchef Leo Holierhoek kijkt ondanks de forse beperkingen door corona met aangepaste tevredenheid terug op het zwemseizoen tot nu toe. “We hebben gelukkig van de nood een deugd kunnen maken. Het was een moeilijk seizoen dat veel van ons team heeft gevraagd. Er waren bij onze bezoekers gelukkig veel genoegens, maar zeker ook ongenoegens door tal van maatregelen en beperkingen. Maar we zijn met ons prachtige zwembad natuurlijk ook veel gewend. Alles kon altijd en de afgelopen periode was dat veel minder het geval. Maar wij konen wel open blijven, terwijl veel zwembaden in ons land toch gesloten bleven”.

Reservering

“Ook het reserveringsysteem heeft redelijk gewerkt. Er zijn hier en daar wat puntjes die beter konden en niemand vindt het leuk om te moeten reserveren. Maar het was nu eenmaal een verplichting en hierdoor kon er toch gezwommen worden”.
Leo Holierhoek vertelt dat de aandacht voor de komende twee weken nu vooral uitgaat naar het testzwemmen en het diplomazwemmen. In een kortere tijd – vier weken minder dan andere jaren – moesten de kinderen zwemvaardigheid worden bijgebracht. Over twee weken hoopt de badchef zo’n 140 tot 150 diploma’s te kunnen uitreiken. Vervolgens is het einde seizoen, De Meermin sluit op 6 september.

Foto’s: Thomas Weezenbeek © 2020