Afbeelding
zaterdag 5 oktober 2019, 12:00

Goed herstel Steenbergen 1 ondanks 0-0 stand tegen Gastel

STEENBERGEN - Na de afstraffing van een week eerder in de uitwedstrijd tegen Terneuzen (4-0 verlies) wachtte Steenbergen afgelopen zondag de eerste thuiswedstrijd van de nieuwe competitie tegen het elftal van Sc Gastel. En ondanks het feit dat de wedstrijd uiteindelijk eindigde in een doelpuntloos gelijkspel, konden we constateren dat het elftal van oefenmeester Robin Borremans een prima prestatie op de mat wist te leggen.

Op de eerste plaats was er niets aan te merken op de inzet en strijdlust en op de tweede plaats was het goed ook te mogen constateren dat er met regelmaat goed werd gevoetbald. Natuurlijk, er was nog best het een en ander op aan te merken, maar het elftal dat afgelopen zondag het veld werd ingestuurd behaalde een dikke voldoende.In vergelijking met de basisopstelling van vorig seizoen begon Steenbergen met slechts 4 spelers die daar toen ook  meestal deel van uit maakten.De overige spelers waren allemaal “nieuwelingen” waarbij het vooral prima was om te zien dat de jeugdspelers die dit seizoen zijn overgekomen van zich deden spreken.Zowel Mike de Hoog, Bas van Broekhoven, Boudein Bickel als Diego Vaissaire hadden hun inbreng en scoorden een dikke voldoende.Jammer dat er niet gescoord kon worden hoewel met name Steenbergen daartoe diverse goede mogelijkheden heeft gehad en jammer ook dat een kwartier voor tijd de goed spelende Jordy Dam met rood het veld moest verlaten.Na enkele op hem gemaakte overtredingen kon hij zich helaas even niet beheersen en werd hij vanwege natrappen door de uitstekend leidende scheidsrechter Verpaalen uit Rucphen weggestuurd.

Vroege kans Steenbergen

De Blauwwitten begonnen uitstekend aan de wedstrijd en kregen al na 7 minuten spelen een prima scoringskans. Mike de Hoog stuurde, na een goede combinatie met Jordy Dam,  Joshua van Willigen de diepte in, maar alleen voor de Gastel doelman wist die helaas niet te scoren.
Na deze goede beginfase kwam Sc.Gastel ook beter in de wedstrijd en kreeg het een licht overwicht. Dat leverde een 2-tal hoekschoppen op die door Steenbergen goed werden verdedigd en een goed afstandsschot dat niet ver over het doel van Joost van de Ree vloog.
Na zo’n 25 minuten pakte Steenbergen de draad weer beter op en zagen we een mooie aanval op links besloten met een schot van Mike de Hoog rakelings voorlangs.
Op het half uur wederom een prima aanval van Steenbergen door het midden waarbij uiteindelijk Enzo den Haak zijn schot door de Sc Gastel doelman gestopt zag worden.
Kort daarna volgde een snelle counter van Sc Gastel die werd besloten met een kopbal die in goede positie werd over gekopt waarna Joshua van Willigen zijn schot vanaf de rand van de 16 niet ver naast zag gaan.

Steenbergen de bovenliggende partij

Hoewel de eerste kans in de 2e helft voor Sc. Gastel was, een gevaarlijke vrije trap die uitstekend werd verwerkt door doelman Joost van de Ree, bleek Steenbergen zeker in het begin van de tweede periode de bovenliggende partij.
De voor Enzo den Haak ingevallen Marvin Braat kreeg in de 6e minuut na een voorzet van Bas van Broekhoven de kans de score te openen. Zijn doelpoging ging helaas voor Steenbergen net over de lat.
Enkele minuten later was Joshua van Willigen net niet snel genoeg om een diepe bal af te ronden en werd de bal vervolgens door Mike de Hoog ingeschoten en rakelings tot hoekschop verwerkt.
Uit die hoekschop kopte Marvin Braat uitstekend in maar was het de Gastel doelman die zijn ploeg op de been hield.
Steenbergen bleef het proberen , forceerde na een kwartier spelen maar liefst 5 hoekschoppen op rij maar wist ook die niet te verzilveren.
Zelfs nadat Jordy Dam een kwartier voor tijd het veld had moeten verlaten bleef Steenbergen de gevaarlijkste ploeg maar kreeg ook Sc Gastel nog een prima mogelijkheid om te scoren. Doelman Joost van de Ree wist het goede schot van de Gastelse spits onschadelijk te maken.
De doelpunten bleven dus helaas uit maar als de Blauwwitten op dezelfde voet kunnen doorgaan gaan die ongetwijfeld een keer komen. Hopelijk te beginnen a.s. zondag in Rijsbergen waar het elftal van VVR de tegenstander zal zijn van Steenbergen.
De aanvang van deze wedstrijd is om 14.30 uur.

Uitslagen en programma

Uitslagen senioren van zaterdag 28 en zondag 29 september:
Steenbergen zaterdag 2 - DVO’60 zaterdag 4: 2-3; Steenbergen zaterdag 4 - DSE zaterdag 4: 7-1; Steenbergen 1 - Sc.Gastel 1: 0-0; Steenbergen 2 - Rood Wit 2: 1-4; Steenbergen 3 - RCS 2: 3-0; Steenbergen dames - Unitas’30 dames: 4-1.
Programma senioren voor zaterdag 5 oktober: Steenbergen zaterdag 2 - Kogelvangers zaterdag 2, aanvang 15.15 uur; De Fendert zaterdag 6 - Steenbergen zaterdag 3,  aanvang 14.30 uur; DVO’60 zaterdag 4 - Steenbergen zaterdag 4, aanvang  15.00 uur.
Programma senioren voor zondag 6 oktober: VVR 1 - Steenbergen 1, aanvang 14.30 uur;
Unitas’30 2 - Steenbergen 2, aanvang 11.30 uur; Dioz 2 - Steenbergen 3,  aanvang 12.00 uur; Kruisland dames - Steenbergen dames, aanvang 13.00 uur
Foto’s: beelden uit de wedstrijd vv Steenbergen 1 tegen Sc Gastel.

Door: John Rommers