Glasvezelnetwerk in drie kernen van gemeente Steenbergen gaat er komen

STEENBERGEN – Gistermiddag is in Dorpshuis De Stelle het glas geheven op het behalen van het gestelde aantal inschrijvingen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in de kernen De Heen, Kruisland, Lepelstraat, Nieuw-Vossemeer en Stampersgat. Dat netwerk wordt aangelegd door ‘Glasvezel buitenaf’. In de kern Dinteloord kwamen nog niet voldoende aanmeldingen binnen. De inwoners van dit dorp krijgen nu extra tijd om zich aan te melden.

Eind februari werd een campagne opgestart in genoemde kernen. Het aantal benodigde aanmeldingen om te starten werd gesteld op 35% van het aantal mogelijke aansluitingen. De inwoners van De Heen reageerden het meest enthousiast. 43 Procent van de inwoners heeft zich daar inmiddels al aangemeld. In de overige dorpen kwam het percentage aanmelders boven de 35 procent.

Nu Dinteloord nog

De lokale verkopers en ambassadeurs voor het glasvezelnetwerk kwamen maandagmiddag bijeen in dorpshuis De Stelle om het behaalde resultaat te vieren. Directeur Michiel Admiraal van Glasvezel buitenaf heeft er goede hoop op dat ook in Dinteloord het gestelde quotum wordt behaald. “We vertrouwen daarop. Daarom is de inschrijftermijn voor deze kern verlengd tot 27 mei”. Het gevolg van de verlenging is dat ook de inwoners van de andere dorpen die zich nog niet hebben aangemeld dit tot die datum zonder extra kosten alsnog kunnen doen.