Gin Zee t’ôôg in Peeloofdurp

Namens de Organisatie Carnaval Peeloofdurp kijkt secretaris Carlo Baas niet terug op een gewone goede carnaval, maar op een “heel, heel, goede carnaval”.

“Vanaf het Worstenbal van de Dubbel Dees is sporthal De Buitelstee steeds goed bezocht geweest en ook in de cafés was het gezellig druk.” Het was wel even peetjes zweten toen voorafgaand aan de optocht de wind de kop opstak. “Gelukkig kon het uiteindelijk gewoon doorgaan. Er waren twee afmeldingen maar uiteindelijk bleven er nog altijd dertig deelnemers over en daarmee was deze optocht de grootste ooit. Een paar kleinere wagentjes zijn wel omgewaaid maar die zijn ook weer terug overeind gezet.”

Ambiâânsprijs

Voor de eerste keer werd tijdens de prijsuitreiking de Ambiâânsprijs voor de leukste act van de optocht uitgereikt. De bouwers van SEB uit Oud-Gastel namen deze primeur met trots in ontvangst. De Pechprijs was er voor Dun Dubbel Dees die voor het tweede achtereenvolgende jaar verstek moesten laten gaan bij de optocht. “Zij zouden mee rijden met de wagen van De Meerkat, maar die raakte bij een ongeval dusdanig beschadigd dat er niks meer mee begonnen kon worden.”

Het goede nieuws is dat de Dubbel Dees volgend jaar gewoon weer een nieuwe kans krijgen want voor de organisatie staat het als een ‘paal boven zee’ dat het carnaval in Peeloofdurp dan gewoon verder gaat.

Eigen gevolg?

Het carnaval heeft volgens Baas stevig voet aan grond gekregen. “De mensen gaan niet meer ergens anders een optocht kijken, maar blijven er echt voor op het dorp en genieten ervan.”

Volgende week evalueert de twaalfkoppige organisatie het voorbije leutfeest en kijkt dan alvast vooruit naar volgend jaar. Of de terugkeer van een eigen gevolg in het vat zit, houdt hij nog in het midden. “We hebben eerst meer vrijwilligers bij onze organisatie nodig. We merken dat we nu handjes tekort komen. Pas als we die hebben, kunnen we beslissen wat we meer gaan doen.”

Tekst: Dasja Abresch