Gianni, Darya en Michael zorgen voor extra glans bij opening IJsfestijn

STEENBERGEN – De grote witte tent op de Markt stond al een paar dagen te trappelen van ongeduld. Gisterenmiddag opende burgemeester Ruud van den Belt officieel de deuren van het IJsfestijn, waarna de ijspret voor jong en oud losbarstte.  

Om de heugelijke happening nog wat extra glans te geven, was meervoudig Olympisch- en wereldkampioen schaatsen Gianni Romme door gemeente Steenbergen uitgenodigd. De schaatskampioen verenigde hier het nuttige met het aangename door samen met medewerkers van de gemeente aandacht te vragen voor ‘Glas in ’t bakkie’, de landelijke campagne die is opgericht om iedereen bewust te maken van het belang om glazen verpakkingen te scheiden.

Kus als openingshandeling

Samen met burgemeester Ruud van den Belt, ondernemer Kees de Bruin, ijsdanseres Darya Nucci en haar partner, voormalig beroepswielrenner Michael van den Boogaard, vormde Gianni de indrukwekkende formatie die het IJsfestein feestelijk en vol glans opende. Een kus van Michael aan zijn Darya leek de burgemeester de ultieme openingshandeling en zo geschiedde.

Tot en met 7 januari volop ijspret

Na twee adembenemende optredens van de ijsdanseres volgde het groene sein waarna het publiek zich op het gladde ijs waagde. Tot en met zondag 7 januari kan er zeven dagen per week naar hartenlust geschaatst worden. Op maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 21:00 uur en op zondag van 13:00 tot 21:00 uur. Kijk voor meer informatie over de speciale evenementen en afwijkende openingstijden op: http://www.ijsfestijn-steenbergen.nl/.

Door Mascha Diaz