Gezelligheid troef tijdens Ladies night in Steenbergen

STEENBERGEN – Wie het slim uitkiende, kon gisteravond tijdens de Ladies Night in Steenbergen met honger van huis en volledig verzadigd terugkeren. Dat begon met een snackje vooraf bij de Shoetime en ging via een uitgebreid Chinees-Indisch buffet bij De Moor Optiek naar een wafel als toetje bij de Marskramer. In alle winkels die gisteravond meededen stonden de zoete en hartige lekkernijen, verfrissende sapjes en licht alcoholische versnaperingen klaar. De dames werden in de watten gelegd, maar dat is dan ook precies de bedoeling van deze succesvolle avond waarbij de ladies in de hoofdrol staan.

Mode, accessoires, juwelen en verzorging zijn de hoofdthema’s waar het op deze sfeervolle avonden om draait. Niet alleen in de rekken en in de schappen maar ook interactief. Zo konden de bezoeksters bij Sense of Style hun wenkbrauwen laten epileren met behulp van threading (met een touwtje) en kregen zij bij Dio van Oers visagie-adviezen. Bijna iedere winkel opende voor de gelegenheid een shop-in-shop en dat valt in de smaak. Niet voor niets is de Ladies Night al jarenlang vaste prik voor veel van de bezoekers.

Koetjes en kalfjes

Er wordt veel gelachen tijdens de koopavond. Twee vriendinnen laten hun fluitjes champagne vol overgave klinken op ‘het niet meer zwanger zijn’. In de koffiecorner van Oerlemans Mode keuvelen vier Dinteloordse buurvrouwen met tassen vol kleren over koetjes en kalfjes. Ze zijn twee keer per jaar vaste bezoeker van de Ladies Night sinds deze in 2014 van start ging. Een mooie traditie die ze nog vele jaren vol hopen te houden.

Erg gezellig

Vooral moeders, dochters en kleindochters zetten de datum al ruim van tevoren vast in hun drukke agenda’s. Zo ook de tienjarige  Zahra de Vriend die met moeder Jocelijn en oma Anita op pad is. De jongedame heeft geluk want er staan veel nieuwe kledingstukken voor haar op het ‘to do’-lijstje van de avond. Vanuit Oud-Vossemeer reisden moeder Veroni en dochter Rosalinda Goedegebuure af naar het Steenbergse. “Ik werk hier en ken de winkels, maar het is de eerste keer dat we de Ladies Night bezoeken. Het is erg gezellig.”

Walhalla

Moedere Carole en haar elfjarige dochter Lucille kijken deze avond wie de schoen het beste past. Letterlijk, want op dit moment hebben zij allebei maat 39 al zal dat niet lang duren. “Gelukkig niet,” aldus moeder die met een schuin oog naar de laars met net iets te hoge hak kijkt die dochterlief, tevreden knikkend, uitprobeert.

Ook wethouder Wilma Baartmans nam de avond vrij om met haar oudste dochter Wieske van Gestel op koop te gaan. Laatstgenoemde is onlangs vanuit Eindhoven terug naar geboortestad Steenbergen verhuist en telt haar zegeningen. “Het is een goede beslissing geweest. Met name het parkeeraanbod is hier een walhalla wanneer je Eindhoven gewend bent.”

Wie al een kalender voor het komend jaar in huis heeft: de volgende Ladies Night staat gepland voor woensdagavond 27 maart 2019.