Gezelligheid is altijd troef op braderie in Dinteloord

DINTELOORD – Een publiekstrekker van de bovenste plank, zo mag je de jaarlijkse braderie van Dinteloord met een gerust hart noemen. Traditiegetrouw op de tweede zaterdag van juni – dit jaar Pinksterzaterdag 8 juni – heten winkeliers, verenigingen en horecagelegenheden in het dorp iedereen weer van harte welkom. Er is, ook naar goed gebruik, voor ieder wat wils te beleven op het parcours in de Westvoorstraat, Oostvoorstraat en het Raadhuisplein. Gezelligheid zal zoals altijd troef zijn en het programma duurt van 10.00 tot 18.00 uur.

De braderie is één van de vele activiteiten die vanuit de winkeliersvereniging Dinteloord Winkeloord wordt georganiseerd. Volgens Nico Kats van de braderiecommissie, bestaande uit (oud-)leden van de winkeliersvereniging, staan er op 8 juni 80 à 85 kramen in het centrum. Behalve de lokale winkeliers, laten ook de Dinteloordse verenigingen zich steevast van hun beste kant zien tijdens de braderie. Zowel om het publiek te vermaken, als om een leuk centje te verdienen voor de clubkas. Daarnaast zijn er ook uiteenlopende handelaren van buitenaf present, van wie er volgens Nico Kats best veel zijn die elk jaar weer hun vertrouwde plekje innemen. Op die manier ontstaat een breed aanbod van producten en kunnen de bezoekers profiteren van de nodige aanbiedingen.

Lekkerbekken en vrolijke noten

Meerdere foodtrucks en stands met etenswaren – waaronder een visboer, groenteboer, ambachtelijke palingrokerij, ijscoman en Spaanse churros – maken de braderie ook voor elke lekkerbek tot een onweerstaanbaar evenement. Bovendien zijn er genoeg terrasjes te vinden, om even bij te komen en te genieten van een hapje en een drankje. Rondom deze terrassen zal het zeker niet aan muziek ontbreken en de plaatselijke dweilband T’Oonladders Zat is eveneens van de partij, om de braderiegangers te trakteren op volop vrolijke noten.

Feest voor jong en oud

Ook aan de kleintjes is uiteraard gedacht, met een draaimolen en mini-scooters. Voor de iets oudere jeugd is er de euro-bungy als attractie. Voor het gebouw van de Rabobank is ook nog ruimte gereserveerd voor de kinderbraderie. De braderie moet per slot van rekening een feest zijn voor alle leeftijden.
Ondernemers en/of verenigingen die nog belangstelling hebben om een kraam of standplaats te huren (à € 50,-) kunnen zich aanmelden via braderie.dinteloord@gmail.com

Lifestyle & Fashionshow

Met de braderie gaat dit jaar een uitgebreide feestweek in Dinteloord van start, waarover elders in deze krant meer valt te lezen. Vanuit Dinteloord Winkeloord wordt hier vrijdag 14 juni op ingespeeld met een Lifestyle & Fashionshow in de tuin naast hotel-restaurant Thuis! (bij slecht weer in de Petrus & Pauluskerk). Dit festijn duurt van 19.00 tot 21.00 uur en biedt de gasten ‘een mix van het best van het beste dat de Dinteloordse winkeliers in huis hebben’. Het devies luidt dan ook: ‘Kom kijken, proeven én genieten!’ Aansluitend is er een spetterende feestavond met muziek van de live-band STOOT!, die onder meer op Paaspop en andere grote festivals heeft gespeeld en voor een feest van herkenning zorgt, met hits van toen en nu.

Ook na de braderie en de feestweek blijft Dinteloord bruisen van de activiteiten. Kijk voor alle evenementen en informatie over de winkeliers in het dorp op www.hartvandinteloord.nl