Gezellige en leerzame middag OPS bij Madri

Steenbergen – Zo’n zestig leden van Ondernemers Platform Steenbergen (OPS) waren eind gistermiddag te gast op een netwerkbijeenkomst bij Totaalinstallateur Madri. Het Steenbergse installatiebedrijf vierde juist deze week zijn 27-jarig bestaan en maakt zich op voor een ‘gasloze toekomst’. ,,Een niet te onderschatten opgave,’’ aldus oprichter Marc Adriaansen.

Hij rekende het grote aantal belangstellenden dat er ruim 12.000 extra monteurs nodig zijn om alle woningen in ons land gasvrij te maken en aan te sluiten op nieuwe energiebronnen, zoals warmtepompen. Adriaansen twijfelt er niet aan dat het gaat lukken om ook in Nederland de wereldwijde klimaatdoelstellingen te behalen, maar gaf wel aan dat het een enorme klus wordt om de vele klippen die er nog zijn te omzeilen.

‘Van kraanleertje tot volledig project’

Madri is behalve op de particuliere markt ook nadrukkelijk actief als allround totaalinstallateur bij bedrijven en ook onderwijsinstellingen in regio’s West-Brabant, Rotterdam en Zeeland. De dagelijks leiding berust bij Marc Adriaansen, zijn vrouw Mirelle en Louis Schetters. De onderneming telt 30 vaste medewerkers en legt maar liefst 12.000 klantbezoeken per jaar af. ‘Van kraanleertje tot volledig project’, zo luidt het credo bij Madri. Adriaansen: ,,Wij zijn niet te goot voor klein werk en niet te klein voor groot werk.’’

Groene Pluim

Voorzitter Leo Heijmans van OPS sprak na afloop van een gezellige en leerzame middag. Weer een bijeenkomst die volgens het streven van de belangenorganisatie bijdraagt aan een gezond ondernemersklimaat in de gemeente Steenbergen. Vanuit dat oogpunt werd ook nog de aandacht gevestigd op de mogelijkheid om als bedrijf te verduurzamen en zelfs een Groene Pluim te verdienen. Voorzitter Peter van den Eijnden van stichting De Groene Pluim hield hiervoor een warm pleidooi en wethouder Petra Lepolder van Economische Zaken beaamde dat de gemeente dit initiatief graag wil ondersteunen.

Tekst: John Nijssen – Fotografie: Leo Adriaansen