Gezellige drukte op 47ste Jaarmarkt Steenbergen

STEENBERGEN – Slenteren langs de vele kramen, een broodje worst halen of een kijkje nemen bij het Beachsoccertoernooi op de Westdam: bezoekers aan de Jaarmarkt hoefden zich vandaag niet te vervelen. Met een bomvol programma is er voor iedereen wat wils. En de pret is nog niet voorbij, want op zaterdagavond en zondag is er ook nog genoeg te beleven.

De enige domper die te noemen valt is de afgelasting van het waterspektakel ‘Zonder Genade van de Kade’. Om 15:00 uur had het evenement moeten plaatsvinden in de haven, maar de aanwezigheid van Blauwalg gooide roet in het eten. Toch kwam de organiserende commissie van Lions en Tafelronde voor de gezelligheid samen, en om een alternatief ritje te maken op de stoep. Tijn Meijer, die eigenlijk zou deelnemen aan het spektakel, mocht als eerste op de fiets springen en de bel luiden. Ook kon de organisatie van de Lions de heugelijke mededeling doen dat er ondanks de afgelasting toch sponsorgeld beschikbaar is gesteld voor de teams van de Roparun. De organisatie hoopt in het voorjaar een nieuwe poging te wagen om ‘Zonder Genade van de Kade’ te organiseren. “Misschien met Koningsdag, want het zou het leukste zijn om het te combineren met andere activiteiten die plaatsvinden”, aldus André Janse namens de Lions.

Spulletjes verkopen

Op het podium op de Markt werkten de mensen van Feel Good Club Dinami zich in het zweet tijdens demonstraties van allerlei sportlessen. De dansers van Sjappoo verzorgden swingende optredens. Wie de drukte even wilde ontvluchten, kon een kijkje nemen in de Gummaruskerk waar Kunstforum Steenbergen een expositie heeft georganiseerd. 

Even verderop, in de Blauwstraat, zaten zoals altijd de kinderen op hun kleedjes in een poging hun speelgoed en andere gebruikte spulletjes te verkopen. Bij Romy en Damian Guldemond lukte dat aardig. Trots wappert Damian met zijn verdiende biljetten. “Wij roepen de slogan: ‘Mensen met verstand, kopen aan deze kant. Mensen zonder centen, ga naar andere tenten’. Van mijn vader geleerd”, zegt hij glunderend. 

Vanavond zal er overal in de stad muziek te horen zijn, en morgen overdag is er nog ‘Markt & Meer’, zoals het motto dit jaar luidt. 

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl