Gezellige braderie met voor elk wat wils in Dinteloord

DINTELOORD – De Dinteloordse braderie beleefde gisterochtend een regenachtige start. Vanwege de aanhoudende miezerregen maakten op dat moment slechts enkele Dinteloorders de gang naar het dorp. Zodra het zonnetje doorbrak, nam de publieke belangstelling echter sterk toe. Uiteindelijk struinden zodoende weer grote aantallen bezoekers uit Dinteloord en omstreken langs de kramen in het dorpscentrum.

Traditiegetrouw waren handelaren in kleding en mode-accessoires ruimschoots vertegenwoordigd. Samen wisten zij voor een gevarieerd aanbod te zorgen. Ook qua eten en drinken was er meer dan voldoende te koop voor de braderiegangers; voor de echte smulpapen was het derhalve moeilijk kiezen uit al dat lekkers. Terwijl het publiek de rondgang langs de kraampjes maakte, zorgde de plaatselijke dweilband T’oonladders Zat voor een vrolijke noot.

Zoals elk jaar maakten ook diverse lokale verenigingen, waaronder FC De Lattentrappers, het nieuwe Roparunteam de Dintelstampers en het Ritmisch Koor Dinteloord, hun opwachting tijdens de gezellige braderie. Daarnaast zorgden de leden van de lokale dansschool Carolien met hun uitgebreide danssessies voor het nodige spektakel. Ook voor kinderen was tijdens er tijdens het evenement van alles te doen en te beleven. Dankzij een ‘Spidertoren’ van maar liefst negen meter hoog, met glijbaan, en de miniscooters hoefden zij zich zeker niet te vervelen.  

Foto’s Stanley van Aken©KijkopSteenbergen.nl