Gewoon Lokaal! trekt aan de bel over Reinierpolder

STEENBERGEN – Verontrustende berichten in de lokale en regionale media over toenemende leegstand op bedrijventerrein Reinierpolder (I) hebben de fractie van Gewoon Lokaal! doen besluiten schriftelijke vragen in te dienen bij B en W.

De grootste coalitiepartij wijst specifiek op het faillissement van Rubia Natural Colours en de sluiting van bouwmaterialenhandel Raab Karcher. Ook heeft Gewoon Lokaal! vernomen dat de ‘zeer ver gevorderde’ plannen voor de vestiging van een hotel op Reinierpolder afgeketst zouden zijn.

De fractie wil van het college o.a. weten hoe het met de huidige bezetting van de panden op Reinierpolder I is gesteld en hoeveel leegstand er precies is op de beide bedrijventerreinen, Reinierpolder I en II. Gewoon Lokaal! vraagt zich af of revitalisering en/of herstructurering tot de mogelijkheden behoort en of het klopt dat de hotelplannen inderdaad van de baan zijn.

Ook wil de partij van B en W weten of het niet verstandiger is om nu eerst prioriteit te geven aan het weer vol krijgen van Reinierpolder I en II, voordat het Steenbergse bedrijventerrein wordt uitgebreid met Reinierpolder III.