Gewonde na vechtpartij op de Welberg

STEENBERGEN – Even na half tien kwam bij de politie een melding binnen van een steekpartij aan de Boomdijk op de Welberg waarbij een gewonde zou zijn gevallen. De politie rukte met meerdere wagens uit en ook de politiehelikopter cirkelde boven het pand. Ter plaatse bleek het echter niet om een steek-, maar om een vechtpartij te gaan tussen de bewoners van een woning waar meerdere arbeidsmigranten wonen.

De gewonde persoon was vandaag nieuw gearriveerd in de woning. Hij zou daar maar kort verblijven, in afwachting van een permanente verblijfplaats. Die avond verkeerde hij in kennelijke staat en ging de confrontatie aan met de vaste bewoners. In de schermutseling die volgde met één van hen, kwam het slachtoffer ten val en raakte gewond aan zijn hoofd. Hoewel de verwondingen mee leken te vallen, heeft de ambulance deze persoon voor verdere behandeling meegenomen naar het ziekenhuis.

Bloedende man

De melding van de vermeende steekpartij werd gedaan door de inzittenden van een personenbusje die de woning aan de Boomdijk passeerden en de heftig bloedende man op straat aantroffen. “De man stapte recht voor onze bus,” vertelt de bestuurder van de bus. “Hij praatte geen Nederlands of Engels en wat we uit zijn verhaal op konden maken, was dat hij geslagen of gestoken was. Dat hebben we ook zo doorgegeven aan de politie.”

Volgens omwonenden van het pand is het de eerste keer dat zich een incident voordoet. “We hebben nooit eerder overlast ervaren en gaan er vanuit dat het bij deze ene keer blijft. In iedere mand zit wel eens een rotte appel.”

Foto’s en tekst: Dasja Abresch

Beelden bij dit artikel