Gewijzigde competitie-indeling voor vv Steenbergen in het nieuwe seizoen

Een 2-tal maanden geleden kondigde de K.N.V.B. nog aan dat de competitie-indeling voor het komende voetbalseizoen 2021/2022 dezelfde zou blijven als in het afgelopen seizoen, maar vanaf vorige week is bekend dat dat toch niet het geval is.

Het 1e elftal van de blauwwitten komt nu niet uit in de 4e klasse B van de zaterdagcompetitie maar in de 4e klasse C.
En dat houdt in dat alle tegenstanders Brabantse verenigingen zijn in plaats van verenigingen uit Zeeland zoals vorig seizoen.
Zowel voor de spelers als voor de supporters is dit een stuk aantrekkelijker omdat daardoor de nodige leuke derby’s op het programma komen.

Indeling

De totale indeling ziet er als volgt uit:
Alliance (Roosendaal) , Fc. Bergen (Bergen op Zoom), D.H.V. ( Zevenbergsche Hoek) Dosko (Bergen op Zoom), D.V.O.’60 (Roosendaal), Internos (Etten Leur), Lepelstraatse Boys (Lepelstraat), Moc’17 (Bergen op Zoom), V.V.C.’68 (Halsteren), Vrederust (Halsteren), Sc.Welberg (Welberg) en v.v. Steenbergen.

De drie laatstgenoemde verenigingen waren ook afgelopen seizoen tegenstanders waartegen het moest worden opgenomen, maar alle andere verenigingen zijn nieuwe tegenstanders.
Alliance, Fc. Bergen, Internos en Moc’17 zijn, net als Steenbergen, verenigingen die
vorig seizoen zijn overgestapt van de zondag naar de zaterdag competitie, waartegen de laatste jaren op zondag regelmatig werd gespeeld.
Ook Lepelstraatse Boys is van de zondag naar de zaterdag overgestapt maar was slechts een enkele keer tegenstander in de competitie.
Op papier overigens behoorlijk sterkere tegenstanders dan vorig seizoen maar, zoals gezegd, wel een stuk aantrekkelijker.

Steenbergen 2

Ook de competitie-indeling voor Steenbergen 2 is door de K.N.V.B. bekend gemaakt en ziet er als volgt uit:
Alliance 2 (Roosendaal) Boeimeer2 (Breda) Cluzona 2 (Wouw) D.S.E.2 (Etten Leur) The Gunners 2 (Breda) Halsteren 3( Halsteren) Internos 4 (Etten Leur) Seolto 2 (Zevenbergen) Tholense Boys 2 (Tholen)W.H.S. 2 (St.Maartensdijk en v.v. Steenbergen.

De competitie voor beide elftallen begint op zaterdag 25 september. Zodra het programma bekend is zullen we dat doorgeven.

[ door John Rommers ]

Foto: Spelmoment uit de wedstrijd Steenbergen – Vrederust van afgelopen seizoen met op de voorgrond aan de bal Steenbergen speler Kai Heshof. Vrederust zal ook komend seizoen een tegenstander zijn die Steenbergen gaat tegenkomen.
Foto: Mark Koenraadt ©