“Geveldweilen 2021 uitgereikt aan de winnaors”

STEENBERGEN – Zaterdag zijn in Strienestad de geveldweilen uitgereikt voor de “Gèèfste gevel van de Stad” en een exemplaar voor de bietboeren en meerminnekes van Strienestad. Dit jaar heeft de stichting gekozen om de deelnemers te splitsen in een dweil voor de winkeliers en voor de burgers en buitenlui. Als eerste bij de middenstand kwam Primera De Gilles uit de bus. Het juryrapport voor deze oud winnaar vermeldde “leuk thema en goed uitgepakt met veel versieringen en souvenirs”. Een eervolle vermelding van de jury was voor Broodjesbar d’n Jayce als nieuw(kom)kommer.

Voor de “Gèèfste gevel van Strienestad” waren de stemmen van de publieksjury doorslaggevend. Nicole Bruijnseels uit de Oudlandsestraat 19 mag een jaarlang de trotse eigenaar zijn van deze prestigieuze prijs, een enorme Geveldweil.

De bewoners hadden flink hun best gedaan. Naast dat er buiten “de leut voor de liefde” herkenbaar was, hadden ze ook de liefde voor een café uit Steenbergen niet onder stoelen of banken gestoken. De mussenkoning en Jan Oorlog konden het niet laten en hebben zich in het ’tuiskefeej’ een lekker borreltje goed laten smaken.

Eervolle vermelding

Een eervolle vermelding ging naar Wilhelminastaat 17 waarvan de jury aangaf dat de coronatijd leuk ten uitvoer is gebracht in combinatie met de naam van de band waar de bewoners in spelen, de liefde en het motto.

Kijk voor de gehele Strienestadse Leutroute met versierde gevels op www.sks-steenbergen.nl
Tekst: Mark Koenraadt – © foto’s: SKS Steenbergen / Cisca Gramsma
Op de foto’s: Nicole Bruijnseels en Dennis Wennekers van De Gilles

Beelden bij dit artikel