Getrouwd aan de toog

DINTELOORD – Nog nooit vertoond in de gemeente Steenbergen: een officiële huwelijksvoltrekking in de kroeg. Gistermiddag gebeurde het voor de eerste keer, in kaffee De Bonnefooi aan de Stoofdijk in Dinteloord, waar John Sulkers en Melanie Ernest elkaar aan de toog het ja-woord gaven.

,,Uniek,’’ zo beaamde buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, Elly Lambers. ,,Ik kan helaas geen pilsje tappen, dus daarop zult u even moeten wachten tot de ceremonie voorbij is,’’ hield zij het bruidspaar en de genodigden voor, vanachter de bar. Op de krukken ervoor hadden John (51) en Melanie (38) hun plaatsje ingenomen en daar zitten ze wel vaker, want De Bonnefooi is hun stamkroeg.

,,Ik heb hier bovendien tien jaar gewerkt, dus toen wij hoorden dat je tegenwoordig op een locatie naar keuze mag trouwens, was voor ons meteen duidelijk waar wij dan in het huwelijk wilden treden,’’ vertelden de twee, die ook nog eens bevriend zijn met de eigenaren van de horecagelegenheid. Redenen genoeg dus om daar deze bijzondere dag in hun leven te vieren. Op het terras aan de achterzijde van het café werd na de plechtigheid een barbecue gehouden en ’s avonds was het groot feest.