Gespot in Steenbergen: Nieuw hotel aan de Hooidijk druk bezocht

NIEUW-VOSSEMEER – Op de hoek van de Oude Heijdijk-Hooidijk is sinds kort een hotel geopend. Dagelijks herbergt het honderden gasten die voortdurend in en uit vliegen. Letterlijk, want het etablissement is alleen toegankelijk voor ongewervelden met zes poten en vleugels. Insecten dus.
De architect en bouwer van het hotel is Emiel Mol die 25 jaar geleden met zijn gezin naar de Oude Heijdijk verhuisde. In het dagelijks leven is hij werkzaam als medewerker buitendienst bij Farm Frites. “Het bedrijf is erg bezig met duurzaamheid, zowel in haar beleid als in uitvoering. Vorig jaar werd er bij het hoofdkantoor een 500 meter lange natuurlijke geluidswal gerealiseerd die we samen met medewerkers inzaaiden en aanplantten. Daar hoorde ook een enorm insectenhotel bij. Ik nam mezelf voor dat als ik ooit nog eens veel vrije tijd om handen zou hebben, ik er zelf ook een zou maken.”

Niets kosten

De corona-crisis bood hem onverwacht snel die vrije tijd en dus ging Mol aan de slag met de belofte aan hemzelf. “Ik had mezelf ook voorgenomen dat het niets mocht kosten en dus heb ik hem gemaakt van allerlei materialen die ik nog in en om het huis had.”

Bankje

Hij plaatste het hotel op de hoek van de Hooidijk naast zijn huis, een veelgebruikte fietsroute. “Ik krijg er heel veel positieve reacties op van fietsers die hier voorbij komen.” De recreanten kunnen in alle rust het bouwwerk bewonderen, want naast het hotel staat een bankje dat eveneens van de hand van Mol is. Uitgerust en wel kunnen zij hun weg vervolgen aan de hand van drie richtingaanwijzers naar Steenbergen, De Heen en Welberg. Eveneens uit de koker van de handige Heijdijker. “Het gebeurde regelmatig dat mensen aan het eind van de dijk vertwijfeld rondkeken en uiteindelijk aan mij vroegen waar ze naartoe moesten.”

Heeft u ook iets gespot in de gemeente Steenbergen, waarvan u denkt dat het leuk is om te delen met de lezers van de Steenbergse Courant of KijkopSteenbergen? Tip de redactie via redactie@steenbergsecourant.nl.

Op de hoek van de Oude Heijdijk/Hooidijk plaatste Emiel Mol enige tijd geleden het insectenhotel dat duidelijk in een behoefte voorziet.

Door: Dasja Abresch