Geslaagde vijfde editie Steenbergen Live!

STEENBERGEN – Met 3000 bezoekers was Steenbergen Live! vrijdagavond uitverkocht aan de deur. Al vanaf de opening om 19:00 uur stonden er mensen in de rij om niks te missen van het Steenbergse festivalfeest van het jaar. En of je nu voor een bepaalde artiest kwam of gewoon voor een gezellige avond met je vrienden; dat maakte eigenlijk niet uit. Organisator Erik Scherpenisse kijkt tevreden terug op een “superfeest” en maakt zich alweer op voor Bassrulers waar de echte hardcore fans uit hun dak zullen gaan. 

Vrijdagavond was het in de livetent aan de U2-tributeband om het publiek op te warmen. Daarna werden de liedjes van die andere grote muziekgigant, Queen, vol overgave gebracht door de band Crazy Little Things die de tent rond middernacht op z’n kop zette. “Het was een voltreffer, precies zoals een main act hoort te zijn. En de sfeer was top”, aldus Scherpenisse.  Aan de andere kant van het terrein ging het publiek van links naar rechts in de feesttent. Van het foute uur van QMusic, via zanger Kafke naar het ultieme vuurwerk van DJ Jantje die alle registers opentrok. De belangstelling bij het podium van Wolfrock was minder. “Ik denk dat die ruimte net iets te groot is voor vrijdag, omdat het toch om een kleine doelgroep gaat.”

Zaterdag is voor Bassrulers

Na een korte nacht was het aan de organisatoren om het terrein weer klaar te maken voor de veertiende editie van Bassrulers. Helaas was er een kleine tegenslag omdat een korte hoosbui voor lekkage had gezorgd in het kassagebouw. “Een van de pinautomaten is daardoor uitgevallen, maar gelukkig hebben we er nog twee over.”

Tekst: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Foto’s: Thomas Weezenbeek